15. kolo
05.12.2015 15:30 CET
3 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 3:1

Velká senzace se zrodila Mönchengladbachu. Tamní Borussie potvrdila svou skvělou formu a připravila pro Bayern premiérovou porážku v letošní sezóně Bundesligy. Díky tomu se Hříbata vyšvihla již na třetí příčku, což by po úvodních pěti kolech, v nichž Favreho družina sbírala jen porážky, nepředpokládal ani ten největší optimista.

Nový kouč André Schubert však dokázal partu okolo Patricka Herrmanna aspol. probudit k životu a pyšní se skvostnou bilancí osmi vítězství a dvou remíz z deseti zápasů. Úvod dnešního utkání ale nasvědčoval tomu, že opět uvidíme další výhru favorizovaného Bayernu. Hosté byli totiž aktivnější a vypracovali si několik slibných příležitostí, které ovšem zlikvidoval vynikající Yann Sommer.

V 10. minutě proti hlavičce Javiho Martíneze po rohovém kopu těsně nad sice ještě zakročovat nemusel, o chvíli později už ale musel stát na svém místě. Míč se po ose Lahm - Vidal - Müller dostal zpět ke kapitánovi Bayernu, ten pěkně vybídl ke skórování Roberta Lewandowskeho, polský kanonýr ovšem pálil pouze do míst, kde čekal připravený Sommer. Jednička Borussie si zanedlouho poradila i s další stoprocentní tutovkou Müllera.

Neuvěřitelné šance pak svěřenci Pepa Guardioly zahodili v 25. minutě. Po domácí ztrátě míče ve středu pole balón doputoval až k Müllerovi, jehož centr prodloužil Lewandowski, před bránu vrátil zpět Vidal a ránu Martíneze z bezprostřední blízkosti fantasticky zlikvidoval Sommer. Jenomže to ještě nebylo všechno, k dorážce se následně dostal Kingsley Coman a z malého vápna orazítkoval tyč.

Mönchengladbach v prvním poločase Manuela Neuera příliš neohrožoval, za zmínku stojí možná tečovaný pokus Nica Elvediho z nějakých pětadvaceti metrů, Neuer bez problému ukryl míč ve svých rukavicích. Po změně stran už ale kapituloval. Hlavním aktérem celé gólové akce byl Oscar Wendt, jenž celou akci nejprve rozjel přihrávkou na Fabiana Johnsona, aby nakonec i po přiťuknutí Raffaela přízemní střelou k levé tyči otevřel skóre.

Netrvalo to dlouho a zaplněný Borussia-Park jásal znova. Raffaelův přímý kop sice ještě hostující defenziva odvrátila, do ohně však balón vrátil Havard Nordveit, důležitý hlavičkový souboj vyhrál další zadák Elvedi a důrazný Lars Stindl přímo z voleje překonal Neuera. Letní posila z Hannoveru si tak připsala již desátou branku v novém působišti.

Poslední hřebíček do rakve Bayernu zatloukl Fabian Johnson. Mnohonásobný reprezentant Spojených států amerických přebral na hranici ofsajdu perfektní pas od Juliana Korba a svůj samostatný nájezd vyřešil nejlépe, jak mohl - 3:0. Pep Guardiola se na lavičce jen držel za hlavu a nechápal, jaké obrovské chyby v obraně jeho hráči dělají.

Čtvrthodiny před koncem se za jednoznačného stavu na trávník po dlouhém zranění za ovací publika podíval Franck Ribéry a byl to právě on, kdo zaznamenal alespoň čestných úspěch bavorského velkoklubu v dnešním duelu. Po pěkné akci ho do stoprocentní příležitosti vyslal Vidal a francouzský křídelník kolem padajícího Sommera kosmeticky upravil na konečných 3:1.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (21)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
Bastaron

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
Jardman

Ribéry auf dem Platz!!!

Reagovat
Bastaron

Ale neuspěchat to, raději až na druhý poločas.

Reagovat
Jardman

Nebo až na jaro ne? Podle mě to bez něj už vydržíme ten podzim Ale mám radost, že je konečně zpátky!

Reagovat
Jardman

Doufám, že bude hrát Rode, jinak se naseru!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejspíš ne. Bude hrát Alonso.

Reagovat
Jardman

Dobrá zpráva

Reagovat
smazaný uživatel

Jo i mě to sere. Zase to tam bude kazit. Navíc Kimmich hrát asi nejspíš taky nebude.

Reagovat
Jardman

Tak mě se zdá, že to s Vidalem kazijou stejně, akorát Vidal o něco víc běhá i dopředu. Aby nás Pepek nepřekvapil Gaudinem nebo tak něco

Reagovat
Bastaron

Kimmich>>>>>>>>>>>>>>>Alonso.

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 BAYERN

Reagovat
kalla

Reagovat
Bastaron

Čemu se směješ?

Reagovat
smazaný uživatel

Sice to dopadlo, jak to dopadlo. Jedno pozitivum můžeme nalézt na tom, Frank Ribery je zpět a dal hned gól. Super!! Co je ovšem špatně je Alonso, nechápu, co dělá v Bayernu? Je pomalý, má nudný styl a přihrávky jsou nepřesný. Sice Rode nastoupil, ale nic, tam nemohl ukázat. Guardiola dělá posledních pár zápasů pokusy, důkaz Boateng na pozici centrálního záložníka. Teď se mu to vymstilo. Vůbec nevím, kde se vzal Javi na pozici záložníka. Jinak doufám, že Guardiola prodlouží smlouvu v Bayernu, přece jenom je to slušné 13 vítězství 1 remíza a 1 prohra to má málo který tým

Reagovat
t0mmy33MCFC

jestli prodlouzi to bude zaviset na tom jak dopadne Pellegrini

Reagovat
smazaný uživatel

Na tom jsem taky zvědavý.

Reagovat
Bastaron

To jsou jenom bulvární výmysly, dokud to neřekne sám, že chce jít do MC, tak tomu neuvěřím.

Reagovat
smazaný uživatel

Až se bude hrát příště v Alianz aréně, tak jsem na Mönchengladbach zvědavý a ještě jedna věc. Bayernu chyběli klíčový hráči, takže počkejte příští zápas, jak to schytáte debaklem

Reagovat
smazaný uživatel

bez costy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele