30. kolo
16.04.2016 18:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Schalke 04 3:0

Páté ligové vítězství v řadě si připisuje Bayern Mnichov a nezadržitelně tak kráčí za dalším mistrovským titulem. Družina Pepa Guardioly (na rozdíl od Dortmund, který se stejným soupeřem před týdnem pouze remizoval) smetla Schalke v Allianz Areně jednoznačně 3:0 a na čele Bundesligy má minimálně do nedělního odpoledne již desetibodový náskok.

Bayern od úvodních minut potvrzoval roli favorita, měl výraznou převahu, co se týká držení míče, a čas od času také více či méně zaměstnal Ralfa Fährmanna. Poprvé to v ochozech zahučelo po nějakých osmdesáti vteřinách hry, když zaváhání Júniora Caicary nepotrestal Douglas Costa a střílel těsně vedle. Jednička Königsblauen se poprvé blýskla ve 29. minutě, kdy si na centr Rafinhy naskočil Robert Lewandowski a Fährmanna konečky prstů vytáhl míč na roh.

Skóre se měnilo až ve druhém poločase. Pokusy Maria Götzeho ani Artura Vidala sice ještě gólem neskončily, v 54. minutě už se ale Robert Lewandowski mohl radovat. Polskému kanonýrovi sklepl balón hlavou zmiňovaný Vidal a Lewandowski z otočky prostřelil Fährmanna. Někdejší útočník Borussie Dortmund se podruhé prosadila deset minut nato, tentokráte zužitkoval Rafinhův centr a hostující brankář se za nechytatelnou hlavičkou jen ohlédl.

V 73. minutě se pak konečně prosadil také Arturo Vidal, když usměrnil balón z malého vápna do odkryté svatyně. Celé akci předcházel individuální průnik střídajícího Francka Ribéryho, který i s notnou dávkou štěstí přešel přes několik obránců a gól pro chilského spoluhráče připravil na stříbrném podnose. Více gólů již nepadlo, vítězství 3:0 si Bayern zasloužil.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
Bastaron

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 je to blízko

Reagovat
Bastaron

Proč ty facepalmy vždycky?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jardman

Já myslel, že vestfálské derby skončilo remízou a né výhrou scheisse null vier

Reagovat
smazaný uživatel

"Pán autor" Michal Kovalčík skôr než niečo napíšete a pustíte von, skúste si overiť fakty..... Schalke neporazilo Dortmund, ale remizovalo s ním 2 : 2 a do konca sezóny Bundesligy v žiadnom prípade neostáva 7 kôl..... Takto amatérsky napísaný článok, som už dlho nevidel...

Reagovat
smazaný uživatel

Omlouvám se za chyby, nevím, na co jsem myslel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele