8. kolo
04.10.2015 17:30 CET
5 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Borussia Dortmund 5:1

Jednoznačný šlágr 8. kola německé nejvyšší soutěže svedl dohromady v mnichovské Allianz Areně celky domácího Bayernu a hostující Borussie Dortmund. Souboj lídra tabulky s jeho přímým pronásledovatelem sliboval nesmírně kvalitní fotbal. Ten v bavorské metropoli k vidění také byl, nicméně zápas měl nakonec mnohem, mnohem jednostrannější průběh, než by kdo před úvodním hvizdem mohl předvídat.

Hosté začali utkání lépe. A kdo ví, jak by to všechno dopadlo, kdyby po poněkud drsnějším faulu na Aubameyanga nevyfasoval David Alaba pouze žlutou kartu. Borussia přehrávala Bayern ve středu hřiště, jenže v závěrečné fázi to nebylo úplně ono. Guardiolova družina se poprvé osmělila až ve 24. minutě, kdy předvedl (typicky) výbornou práci s balonem Douglas Costa a vyzkoušel pozornost Romana Bürkiho.

Následující akce z 26. minuty už byla gólová. Jerome Boateng nacentroval z vlastní poloviny za obranu žlutočerných, kam si nabíhal Thomas Müller, jenž následně obhodil Bürkiho a ze vzdálenosti cca 10 metrů doklepnul míč do prázdné brány, přestože Lukasz Piszczek dělal, co mohl - 1:0. Ve 35. minutě to pro aktivní hosty bylo ještě krutější.

V jejich pokutovém území totiž došlo ke střetu Henrika Mchitarjana s Thiagem Alcântarou a rozhodčí Marco Fritz ukázal na penaltový puntík. Thomas Müller za svou kariéru už něco "pětek" proměnil a jeho myšlenka zacílit do pravého dolního rohu brány se tentokrát ukázala býti tím nejlepším možným řešením - 2:0.

Dortmundští se ovšem dokázali vrátit do utkání hned z protiakce. Mchitarjan posunul před vápnem míč na pravou stranu na Gonzala Castra, který jej poslal napříč šestnáctkou na zadní tyč, kde před Pierre-Emerickem Aubameyangem stála de facto už jenom naprosto jednoduchá úloha, spočívající v nastavení kopačky do toho správného úhlu - 2:1. Pro útočníka jeho kalibru určitě nic složitého a v tento moment dohnal Roberta Lewandowskiho na čele tabulky střelců.

Jenže to netušil, že polský reprezentant má v rukávu schovaná dvě esa pro druhou půli. S prvním se vytasil po uplynutí pouhopouhých dvaceti sekund. Boateng znovu poslal dlóóóuhý a VYSOKÝ centr za obranu, kde jako by si Bender s Hummelsem pořádně neuvědomovali, že už se hraje. Sedmadvacetiletý forvard elegantně zpracoval, lehoučkým přiťuknutím obelstil vyběhnuvšího brankáře, a pak jen pohodlně zvýšil na 3:1.

Ambice na dobrý výsledek se začaly vzdalovat, načež Thomas Tuchel poslal do hry Januzaje a Reuse, který se uvedl nepřesným volejem. Takže přišla 58. minuta a s ní další přesná Lewandowskiho trefa. Müller na pravé straně přiťuknul před sebe na Maria Götzeho, jehož centr ve vápně sice poskočil, ale pro rodáka z Varšavy stejně nebyl problém jej v poklidu levačkou usměrnit na místo určení - 4:1.

Kdo si v tento moment myslel, že Bayern Mnichov už bude mít dost, ten se spletl. Protože sám Mario Götze se v 66. minutě také zapsal do listiny střelců. Hráč, jenž svým gólem ve finále loňského mistrovství světa zajistil svému Německu titul, využil ve velkém čtverci nedůrazu obrany Borussie a přesným pokusem do levého dolního rohu přisoudil výsledku jeho finální podobu - 5:1.

Obhájce ligového prvenství si tedy před reprezentační pauzou, po které zajíždí do Brém, vytvořil na čele tabulky sedmibodový náskok a nadále ukazuje, kdo že by měl i letos být v Německu pánem. Borussia Dortmund, jíž za dva týdny čeká Mohuč, zůstává druhá, přičemž třetí Schalke nepříjemně dotírá.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (22)

Přidat komentář
PePiG7

1-2 Vidal-Aubameyang, Reus

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 Muller, Lewandowski 2

Reagovat
smazaný uživatel

2:3 BVB

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
Bastaron

Reagovat
Bastaron

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Heja BVB, těžký zápas, srdce říká Dortmund, rozum Bayern = plichta 2:2

Reagovat
patriksimon

2-0

Müller, Lewandowski

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:3

Reagovat
Pharrell

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1-15 minuta Lewandowski,75 minuta Auba

Reagovat
smazaný uživatel

1:3 Muller - Aubameyang, Mkhitaryan 2x

Reagovat
bayern987

3:0 Lewa, Müller, Götze!

Reagovat
smazaný uživatel

za střelce

Reagovat
lampard11

2:2 Lewa, Müller - Aubameyang, Gundogan

Reagovat
smazaný uživatel

1-2 Auba rozhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern potvrdil roli favorita podle mě ! <3

Reagovat
Giginek

že se Gotze neradoval z gólu.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
advokat

BVB žije len z mena, už to nie je špičkový klub, 1:5 je veľa. Ale výkony zodpovedajú kvalite: Weigl, Castro, to nie je špička, Kagawa sa už nikdy nedostane zo sklamania v MU a nie je ani na tvrdý futbal, mal by mať sukničku, Piszek je mimo, Reus je večne zranený, Gundogan podobne.Bieda.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele