3. kolo
29.08.2015 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:0

Jediným celkem, který po třech kolech ještě neztratil ani bod, je zatím mistrovský Bayern Mnichov. V Allianz Aréně nakonec porazil Bayer Leverkusen překvapivě hladce 3:0, dlouho to však na tak vysokou výhru nevypadalo. Zlom přišel až ve druhé půli, když sudí Meyer odpískal ve prospěch domácích dvě penalty.

Bayern si první zajímavou střeleckou příležitost vytvořil v 11. minutě, kdy předved svou typickou akci Arjen Robben, místo zakončení netradičně volil přihrávku na Thiaga Alcantaru a jeho pokusu první moc nechybělo.

Jako skvělá posila se zatím ukazuje křídelník Douglas Costa. Všem pravým obráncům, kteří v této sezóně proti tomuto Brazilci nastoupili, se z něj možná ještě doteď točí hlava. Úkol bránit tohoto rychlíka dnes připadl na Roberta Hilberta a tento zkušený zadák měl s Costou velké problémy.

Ve 26. minutě si letní akvizice ze Šachtaru Doněck zpracovala dlouhý pas z pravé strany, prosmýkla se kolem Hilbert, který ji nedokázal zastavit ani drobným přidržením, a Costa pak předložil balón Thomasi Müllerovi, jenž z malého vápna zakončoval do prázdné brány - 1:0.

Pep Guardiola před zápasem varoval před schopnostmi záložníka Hakana Calhanoglua a tento turecký reprezentant svůj um prokázal při své oblíbené disciplíně - volném přímém kopu. Jeho projektil z poměrné velké vzdálenosti orazítkoval břevno Neuerovi svatyně.

Další šance Leverkusenu přišla po poločasové pauze, jenomže Stefan Kießling tísněn bránícím Lahmem Neura zblízka nepřekonal a jeho dorážku vyhlavičkoval na brankové čáře David Alaba. Na druhé straně byl blízko gólu Robert Lewandowski, jehož při snaze odkopnout míč trefil vyběhnuvší Bernd Leno a balón naštěstí pro talentovaného brankáře doskákal těsně levé tyče.

Svěřenci Rogera Schmidta toho dnes v ofenzivě moc nepředvedli a po hodině hry navíc přišel první zlomový moment. Po přímém kopu Alonsa Hilbert drobně přistrčil Artura Vidala, chilský záložník předvedl předpisový let a sudí Meyer odpískal penaltu, kterou ranou doprostřed proměnil Thomas Müller.

Za deset minut se měnilo skóre znovu. Nešťastník zápasu Robert Hilbert pro změnu zahrál ve vápně rukou, nařízený pokutový kop si tentokrát vzal na starost Arjen Robben a uzavřel na konečných 3:0. V poslední čtvrthodině pak mohl ještě několikrát navýšit skóre Lewandowski, vždy ovšem ztroskotal na vynikajícím Lenovi. Mrzet ho to však příliš nemuselo, Bayern porazil Leverkusen 3:0 a minimálně do neděle se vyšvihl do čela bundesligové tabulky.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Pojďme je oškubat , 02

Reagovat
smazaný uživatel

bude remíza 2:2 , ale výhra Bayeru by taky nebyla špatná

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jasná výhra Giganta FCB 4:0

Reagovat
bayern987

Tak tím bych si dneska nebyl vůbec jistý.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud se bayernu podari vyhrat tak cekam spis 2:1

Reagovat
Žito 44

Bayern 2:0

Reagovat
Lahvac-CZ

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

Co to je s tou sestavou Bayernu ??? Pep je magooor :) Ale fandim tomu neskutecne !

Reagovat
Žito 44

Tak stopeři jsou zraněný/na odchodu, zbytek normalni :)

Reagovat
smazaný uživatel

Pánové nevíte , o čem byla řeč? http://video.sport1.de/sport

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele