22. kolo
21.02.2016 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Dortmund 0:1

Pierre-Emerick Aubameyang to opět dokázal. Gabonský fantom ve službách Borussie Dortmund jediným gólem rozhodl o výhře svého klubu ve šlágru kola v Leverkusenu a vypadá to tak, že po zbytek sezony se žlutočerní mohou soustředit spíše na stíhání vedoucího Bayernu než na ohlížení za rameno..

Aubameyangova branka ze 64. minuty byla jeho 21. po stejném počtu kol (a jubilejní 50. v dortmundském dresu celkově); někdejší hráč Saint-Étienne tak potvrdil, že jeho zabijácký instinkt dokáže skutečně rozhodovat. Dortmund neodehrál žádné krásné utkání, spíše se na obou stranách bojovalo, a sám 'Auba' byl větší část zápasu odstřižen od dění; v rozhodující moment ale udeřil. Borussia tak dokázala něco, co se Bayernu nepovedlo, a stále ztrácí na čelo osm bodů. Der Klassiker ale pomalu klepe na dveře, takže o titulu ještě není rozhodnuto. Naopak Bayer nedokázal dnešního soupeře doma porazit od roku 2007.

Hned v úvodu byly jasné dvě věci: že zápas bude mít vysoké tempo, a že místo fotbalových fines bude dominovat spíše síla. Oba týmy začaly hodně aktivně, ani jeden však nedokázal podržet míč a uklidnit hru. Za domácí se do prvních pološancí dostali po dvou rozích Jonathan Tah a Ömer Toprak, ani jeden ale brankáře Bürkiho neprověřil. Na druhé straně na sebe poprvé upozornil Aubameyang, když těsně před poločasem napálil z dobré pozice boční síť.

O přestávce hostující kouč Thomas Tuchel vyslal na hřiště hvězdného Marka Reuse a výsledek se rychle dostavil: Borussia najednou působila mnohem nebezpečněji a její útoky byly výrazně plynulejší. Přesto si ale první velkou šanci druhého dějství připsal Bayer, konkrétně Chicharito s Bellarabim, po jejichž výměně musel poprvé zasahovat připravený Bürki.

Rozhodující gól padl po hodině hry: hosté rychle rozehráli přímý kop, Erik Durm se probil do vápna a prostrčil míč na dobře postaveného Aubameyanga, jemuž stačilo doklepávat do prázdné. V závěru pak leverkusenští vrhli všechny síly do útoku, když ale smolař Chicharito zahodil v nastaveném čase dosud největší šanci, bylo rozhodnuto. Dortmundský náskok na třetí místo tak vzrostl už na propastných patnáct bodů.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3 2

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
Bastaron

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

byl to boj, který asi nejvíce kazil rozhodčí

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele