20. kolo
06.02.2016 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 0:0

Pep Guardiola toho v Bayernu dokázal spoustu, jednu metu ale už nezdolá: leverkusenská BayArena zůstává místem, kde ještě nikdy nezvítězil. Bayern zde dnes dokonce dohrával v deseti a musel spolknout hořkou pilulku v podobě bezbrankové remízy.

Hostům nepomohl ani Arturo Vidal, jehož první start tohoto kalendářního roku vyšel právě na stadion, kde zářil mezi lety 2007 a 2011; chilský záložník místo euforie z výhry jen pozoroval, jak jeho tým finišuje k bodu po vyloučení Xabiho Alonsa z 84. minuty. Bayern sice posedmé za sebou neinkasoval v prvním poločase, to je ale pro jeden z nejlepších týmů planety skutečně chabá útěcha. Stejně jako fakt, že mladík Joshua Kimmich na svém provizorním místě v defenzivě opět podal bezvadný výkon.

Na druhou stranu je jasné, že Leverkusen nejsou žádní "nazdárci", ale kandidát na Ligu mistrů, jemuž se letos zejména doma skvěle daří. Od srpna zde neprohráli a dnes bylo jasně viděl proč - jejich skvěle organizovaná defenziva a celkově perfektní taktická připravenost se silnějšímu soupeři dokázaly bez potíží vyrovnat.

Zpočátku přitom úřadující šampion nepůsobil dojmem, že by měl slevit ze své krasojízdy. Navrátilec Vidal a pozdější vyvrhel Alonso působili ve středu pole naprosto dominantním dojmem, což Bayernu dovolovalo hrát s lehkostí a kumulovat držení míče. Guardiola se evidentně spoléhal na rychlost obou křídel, mladého Kingsley Comana a veterána Arjena Robbena. Naopak Leverkusen zůstával hluboko ve vlastním vápně a soustředil se na brejky.

Toto rozložení sil přineslo jedinou šanci v prvním poločase - měli ji domácí, konkrétně Ömer Toprak, jehož hlavička po rohovém kopu se však mezi tři tyče nevešla. Jinak se převážně bojovalo mezi oběma vápny.

Po změně stran se rozhodl vzít věci do svých rukou Chicharito Hernández, který se dnes s Robertem Lewandowským přetahoval o pozici nejostřeji pálícího muže soutěže; ani jeden z nich (a ostatně ani třetí kandidát, Aubameyang z Dortmundu) se však výrazněji neprosadili. V Mexičanově případě šlo o povedenou střelu zdálky, která prolétla těsně vedle Neuerovy tyče. Hosté tuto situaci vzali jako budíček a vrhli se do ofenzivy, domácí obránci ale na poslední chvíli zablokovali potenciálně smrtící pokusy Robbena i Lewandowského.

S blížícím se závěrem tlak Bayernu sílil. Příchody Thomase Müllera a Thiaga Álcantary bavorskou mašinu hodně zrychlily a Müller měl krátce po sobě dvě vynikající šance, Bayer se však ubránil. Hrozbu neudržitelné závěrečné pětiminutovky pak zkazil Xabi Alonso, který šest minut před koncem obdržel druhou žlutou kartu, čímž vyhodil svůj tým z tempa. Zbytek zápasu tak proběhl bez většího rozruchu.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
Bastaron

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:4 2

Reagovat
smazaný uživatel

Pojdme BAYERN!!!!!! 0:3

Reagovat
Werkrider

2:2

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

neprohra Bayeru

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele