16. kolo
11.12.2015 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 0:0

Žádnou branku neviděli fanoušci v Coface Aréně. Tamní Nullfünfer tak prodloužili svou sérii neporazitelnosti, naopak prozatimní kouč Stuttgartu Jürgen Kramny stále čeká na své první bundesligové vítězství v roli hlavního trenéra. Navzdory konečnému výsledku se diváci na stadionu i u televizních obrazovek nenudili, k vidění totiž bylo poměrně dost zajímavých příležitostí.

Stuttgart měl v úvodním dějství převahu a domácí mohli být rádi, že neinkasovali. Děkovali za to především s velkou jistotou chytajícímu Lorisi Kariusovi, jenž opět prokázal, že patří mezi nejlepší brankáře v celé soutěži. První zákrok si zápasu si však připsal jeho protějšek Przemysław Tytoń, který nepřesnou rozehrávkou nabídl domácím přečíslení, slabou střelu Latzy ale polský gólman bez potíží kryl.

Poprvé se Karius opravdu zaskvěl ve 26. minutě, kdy si přehrávku od Ruppa převzal Alexandru Maxim, jeho prudkou ránu ale domácí strážce svatyně zlikvidoval. Zanedlouho se dvaadvacetiletý gólman, jenž má za sebou dokonce již dvouleté působení v Manchesteru City, musel činit znovu. Tentokráte se do odraženého balónu po přimém kopu Wernera opřel Lukas Rupp a Karius tento projektil konečky prstů vytlačil na tyč.

Na druhé straně se povedenou individuální akcí blýskl pravý obránce Daniel Brosinski, když uběhl s míčem na kopačkách docela velkou vzdálenost, bohužel jeho střela mířila pouze doprostřed brány a Tytoń si s ní dokázal poradit. Několikanásobný polský reprezentant své spoluhráče dvakrát podržel i ve druhém dějství - nejprve reflexivně vyrazil pokus Muta a pak bravurně vyškrábl i ránu De Blasise z bezprostřední blízkosti. A když na opačném konci hřiště nepustil balón za svá záda ani pozorný Karius, rozešli se oba týmy smírně.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
Bastaron

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele