33. kolo
16.05.2015 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 0:2

Borussia Mönchengladbach po vítězství v Brémách slaví postup do Ligy mistrů. Pětibodový náskok před Bayerem Leverkusen je před závěrečným kolem pochopitelně nedostižný.

Jako první mohl rozradostnit vyprodaný Weserstadion Davie Selke, kdyby ovšem jeho hlavička směřovala jen o malinko níže. Na druhé straně pálil z velké dálky Granit Xhaka, nicméně Koen Casteels si s jeho střelou poradil. Ještě v úvodní patnáctiminutovce se připomenul jinak spíše nenápadný Oscar Wendt. Jeho pokus totiž dosti nešikovně tečoval Sebastian Prödl. Ke štěstí domácího obránce však míč skončil na tyči.

Gladbach měl hru pod kontrolou, ale přesto málem inkasoval jako první. Theodor Gebre Selassie má sice na hřišti povětšinou jiné úkoly než střílet branky, avšak v tomto zápase jí byl opravdu velmi, velmi blízko. Leč neprosadil se, takže se vše vrátilo do starých kolejí a převahu Hříbat mohl ve 35. minutě zužitkovat Álvaro Domínguez, ovšem zblízka na Casteelse nevyzrál.

Po změně stran se vytasil s vynikajícím zásahem proti pokusu Selkeho Yann Sommer, díky čemuž mohli jít hosté jen o chvíli později do vedení. Max Kruse poslal z levé strany Raffaelovi přihrávku napříč pokutovým územím, čímž dostal mimo hru jak brankáře, tak obránce, tudíž brazilský ofenzivní záložník dostal míč do brány, byť při kontaktu s ním trochu podklouzl - 0:1.

Hosté se pak soustředili především na to, aby zůstali v držení balonu. Tudíž se ani příliš nehnali dopředu. Svěřenci Viktora Skripnika se tedy dost naběhali, ale k ničemu to nevedlo. Naopak trpělivě vyčkávající Gladbach se dočkal zásluhou Raffaela, který těsně předtím jednu dobrou příležitost ještě neproměnil, v 85. minutě pojišťujícího gólu.

Assani Lukimya pořádně nevěděl, co s kulatým předmětem, čehož využil André Hahn, od něhož se pak odrazil přímo do vápna k rodákovi z Fortalezy, jenž s přehledem zakončil podél vyběhnuvšího Casteelse - 0:2. I přes prohru má Weder stále šanci na Evropskou ligu, ale musí vyhrát v Dortmundu a doufat, že Augsburg v posledním kole prohraje a že stejně si bude počínat i Kloppava družina ve finále DFB-Pokalu proti Wolfsburgu.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele