25. kolo
14.03.2015 15:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Werder Brémy - Bayern Mnichov 0:4

Tak jako v odvetě osmifinále Ligy mistrů proti Šachtaru Doněck, ani v Bundeslize v utkání s Werderem Brémy si Bayern Mnichov nepřipustil jakékoliv komlikace a soupeři, jemuž se na jaře celkem daří/dařilo, nasázel čtyři kousky.

A to nemohli pro zranění nastoupit ani Ribéry, ani Robben. Jenže i bez nich je bavorský velkoklub v ofeznivě obrovsky silný. Volno od Pepa Guardioly dostal i brankář Manuel Neuer, díky čemuž se trenérův krajan Pepe Reina stal prvním španělským gólmanem v historii Bundesligy. A nutno dodat, že se po většinu zápasu dost nudil.

V úvodu na něj vypálil bývalý český reprezentant Theodore Gebre Selassie, ovšem mířil nad. Hosté se dostali ke slovu až po deseti minutách hry, kdy po pokusu hlavou selhal Robert Lewandowski, jehož vychytal Raphael Wolf. Ve 24. minutě už vedoucí celek tabulky jásal. Thomas Müller nejprve tváří v tvář hostující jedničce neuspěl, nicméně trochu náhodně se k němu balon dostal zpátky a jeho technická střela už skončila v síti - 0:1.

Z o něco málo staršího spoluhráče si ve 45. minutě vzal příklad David Alaba. Svým parádně zakrouceným přímým kopem překonal Wolfa podruhé - 0:2. Pro inkasující mužstvo nepopulární "šatňák" domácím příliš šancí do druhé pětačtyřicetiminutovky nedával. Kdyby ovšem nedlouho po změně strany Fin Bartels proměnil svou vyloženou příležitost, mohlo to třeba všechno být dramatičtější. Reina se však opravdu vyznamenal.

Po hodině hry došlo na velice spornou situaci, kdy Jerome Boateng ve vápně srazil Sebastiana Prödla, k uvolněnému míči se dostal Bartels a poslal jej do brány. Místo odpískání gólu či penalty však rozhodčí Kinhöfer rozhodl ve prospěch Bayernu, když odpískal ruku domácího obránce, kterou v ten moment zřejmě nikdo jiný neviděl.

Tento moment měl odezvu jak v hledišti, tak na hřišti, kde v rozmezí šesti minut padlo hned pět žlutých karet. Po 70. minutě se už ale zase hrál především fotbal, což vyhovovalo Lewandowskimu, jenž o šest minut později vstřelil třetí branku svého týmu. Thomas Müller znovu běžel sám na vyběhnuvšího brankáře, přehodil jej a míč z malého vápna před dotírajícími obránci hlavou doklepl do sítě polský útočník - 0:3.

Bývalý hráč Borussie Dortmund si pro první minutu nastavení schoval ještě jeden gól. Výraznou měrou se pod něj opět podepsal Thomas Müller, jenž v situaci dva na brankáře kamarádovi nezištně přihrál - 0:4. No jo, co se pěti nejprestižnějších evropských fotbalových lig týče, v Itálii a v Německu je o držiteli dalšího titulu zřejmě už rozhodnuto.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 Robben

Reagovat
smazaný uživatel

zranený on aj Ribéry

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
bayern987

0:4

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele