6. kolo
27.09.2014 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Werder Brémy 2:1

Werder znovu nebodoval a propadl se až na sestupovou pozici. Zatímco Wolfsburg si díky těsnému vítězství, vzhledem k vyrovnanosti středu tabulky, pořádně polepšil.

V úvodu zápasu bylo na obou týmech patrné, v jaké se nacházejí situaci, neboť oba se snažily vstřelit branku. Střelu Santiaga Garcii však zblokoval domácí Aaron Hunt, pro kterého šlo o prestižní duel, neboť ve Werderu přes deset let působil. Na druhé straně nemířil z dálky přesně Ivan Perišić. Domácí se však dočkali po čtvrthodině hry.

Po nepřesvědčivě zahraném rohovém kopu Brém se po odrazu dostal k míči Kevin De Bruyne a pelášil do rychého protiútoku. Všiml si rozeběhnutého Ricarda Rodrígueze a poslal mu přihrávku. Švýcarský reprezentant se ve vápně rozhodl pro lob. A přestože se mu rozhodně nepovedl podle představ, zapadl balon za záda Raphaela Wolfa - 1:0.

Obětavost hráčů byla patrná, jelikož často se stávalo, že střely ke gólmanům vůbec nedoletěly, protože byly cestou zblokované. Jenže jeden takový pokus o zblokování přinesl nedlouho před závěrem první půle vyrovnání. Po centru Di Santa a prodloužení Petersena a Bartelse se za pomoci teče protihráče prosadil Marnon Busch - 1:1.

Hosté poznali, že soupeř není neporazitelný a ve druhé půli se více hnali do útoku. Čáru přes rozpočet jim však vystavila 57. minuta, kdy Vieirinha zacentroval do vápna na Oliće, který se zblízka prosadil o zem hlavou. A kdyby snad náhodou chorvatský forvard minul, stál za ním ještě připravený Perišić -2:1. Hráči Brém věděli, že potřebují bodovat, a také se o to snažili. Jenže Di Santův pokus z dobré pozice byl opět zblokovaný.

A přestože svůj bývalý klub na druhé straně, snad ze solidarity, nedorazil Hunt, připsal si Werder třetí letošní prohru. Vyšlápne si za týden na Freiburg, který je na tom podobně? A co Wolfsburg, bude pro něj toto vítězství dostatečně motivující na to, aby si poradil i s Augsburgem? Uvidíme. Před reprezentanční pauzou však určitě budou chtít uhrát dobrý výsledek všichni.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele