31. kolo
02.05.2015 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hannover 96 2:2

Čtyři góly byly k vidění ve Wolfsburgu. Favorizovaní domácí sice po poločase vedli zásluhou gólu Base Dosta a nádherné trefy Ivana Perišiće 2:0, Hannover ovšem nic nezabalil a během čtvrthodiny dokázal i díky skvělým nůžkám Saného vyrovnat. V závěru pak mohl tři body pro hosty zajistit Prib, Benaglio ho ale vychytal.

První zajímavou situaci si vytvořili hosté, Pribovu hlavičku ale Benaglio dokázala vytlačit mimo tři tyče. Wolfsburg udeřil hned ze své první velké příležitosti. Nejlepší nahrávač letošní sezóny Kevin De Bruyne se dokázal uvolnit a z pravé strany poslal skvělý centr, který se stočil až Dostovi a ten překonal Zielera. Nizozemský forward si tak připsal první gól po dvou měsících.

Ještě do poločasu svítilo na světelné tabuli ve Volkswagen Aréně skóre 2:0. Chorvatský záložník Ivan Perišić si zpracoval křížný pas od koho jiného než De Bruyneho, navedl si míč do středu na levačku a pak úchvatným projektilem vymetl všechny pavučiny v levé šibenici Zielerovy branky. V tuto chvíli asi nikdo nepochyboval, že si favorizovaní domácí bez větších potíží dojdou pro tři body.

Kouči Roten Michaelu Frontzeckovi se však o přestávce povedlo svůj tým správně namotivovat a především poslal na plac Karamana a Jimmyho Brianda. Druhý jmenovaný krátce po svém příchodu na hřiště vykřesal pro Hannover jiskřičku naděje. Prib odcentroval z levého křídla, Benaglio šel takříkajíc do tmy a Briand prudkou hlavičkou rozvlnil síť.

Ještě neuběhla ani hodina hry a už bylo srovnáno. Rohový kop sice ještě defenziva Wolfsburgu ubránila, odražený míč si ale jedenáct metrů od brány našel Salif Sané, předvedl brilantní nůžky a Benaglio se za jeho fantastickým kopem jen ohlédl. Tento zápas tak nabídl už druhý nádherný gól, který může aspirovat minimálně na gól měsíce.

Senzační obrat mohl dokonat v samotném závěru dnes výborně hrající Edgar Prib. Pětadvacetiletý Rus postupoval v nastaveném čase z úhlu zcela sám na Benaglia, ten však vynikajícím zákrokem zajistil Vlkům alespoň bod a napravil tak své zaváhání při první inkasované brance.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele