13. kolo
30.11.2014 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 1:0

Wolfsburg se po dvou prohrách opět probral a v souboji o druhé místo porazil doma Mönchengladbach 1:0. Osamostatnil se tak v tabulce coby nejbližší pronásledovatel Bayernu, na který ztrácí nyní sedm bodů. O jedinou trefu zápasu se postaral už po 12 minutách hry Robin Knoche.

Gladbach tak letos zatím prožívá podobný průběh sezony jako loni Leverkusen - po famózním začátku (v případě Hříbat se série bez prohry natáhla až na 18 zápasů) přichází v závěrečných kolech velký útlum. Dnes svěřenci Luciena Favreho nezvítězili už ve čtvrtém utkání za sebou, pouze jednou (v Evropské lize ve Villarrealu) z toho byla remíza. Naopak Vlci zabrali a na třetí Bayer mají tříbodový náskok; Gladbach je na pátém místě, o další tři body nazpět.

V úvodu utkání bylo zřejmé, že k sobě oba týmy mají vzájemný respekt a nejprve se oťukávají; svoji roli v pomalém nástupu dost možná sehrála i únava ze čtvrtečních zápasů v EL. Domácí ale vypadali přece jen lépe a ve 12. minutě šli hned z první šance do vedení - hostující gólman Yann Sommer nedokázal zpacifikovat Schäferův centr a zakončující Knoche tak měl jednoduchou pozici.

Gladbach odpověděl prostřednictvím přímého kopu Havarda Nordtveita, který obrana Vlků srazila mimo tři tyče; z následujícího rohu pak Benaglia prověřil pohotovým volejem Roel Brouwers. Benaglio dělá ve švýcarské reprezentaci jedničku právě před dnešním konkurentem Sommerem, a svoji třídu potvrdil zejména skvělým reflexivním zákrokem po střele Patricka Herrmanna.

V další šanci Hříbat zabrzdil Andrého Hahna zdvižený praporek pomezního; na druhé straně se neúspěšně pokoušel zvýšit náskok veterán Ivica Olić. Vedoucí gól byl pro nezaujatého fanouška zkrátka to nejlepší, co se mohlo stát - do té doby ospalé utkání najednou výrazně přidalo na aktivitě. Oba týmy předváděly velmi dobrý výkon a šance byly na obou stranách; v další selhal domácí playmaker Kevin De Bruyne.

Belgický záložník pak dokonce dopravil míč do sítě, ale sudí opět odmávali ofsajd; střelu Ivana Perišiće zase zlikvidoval Sommer. V této fázi už byl Wolfsburg viditelně lepším týmem, jak dokázaly i další (nepřesné) rány Perišiće s Vieirinhou. Borussia se naopak začala soustředit na brejky a také ukázala, že jí tato disciplína není cizí; okének v domácí obraně se však Favreho týmu využít nepodařilo.

Na druhé straně se ještě jednou ukázal aktivní De Bruyne, jehož rána zdálky byla sražena na rohový kop, zatímco před hostujícím Thorganem Hazardem včas zasáhl Benaglio. To byla také poslední zajímavá šance Gladbachu na vyrovnání. Vlci už těsný náskok uhájili a slaví návrat do vítězné formy, zatímco Favre má stále o čem přemýšlet..

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
celticz

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele