4. kolo
21.09.2014 15:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 4:1

Fotbalisté Wolfsburgu prohloubili krizi favorizovaného Leverkusenu a díky dobrému výkonu nakonec svého soupeře přehráli jasně po výsledku 4:1. Nutno ale dodat, že utkání hodně ovlivnil moment ze sedmé minuty, odkdy hosté hráli v deseti a Vlci navíc proměnili pokutový kop. Bayer poté srdnatě bojoval, jenže proti nabuzenému soupeři to bylo v početní nevýhodě nesmírně obtížné. Bayer tak nevyhrál potřetí v řadě a v lize klesl na páté místo se sedmi body.

Vlci naopak po dvou remízách a jedné porážce zaznamenali svou první letošní výhru proti silnému protivníkovi a ta je rozhodně může nabudit do dalších zápasů. Po hrubce v domácí defenzívě musel zatáhnout za záchranou brzdu Giulio Donati a už v 7. minutě odešel po přímé červené kartě předčasně do sprch. Následný pokutový kop pak s naprostým přehledem proměnil Ricardo Rodríguez do protipohybu gólmana Benaglia.

Domácí mohli zvýšit svůj náskok přesně v polovině prvního poločasu. Do středu hřiště si navedl balón Kevin De Bruyne a tvrdě vypálil, jeho kroucená rána se nakonec odrazila od tyčky do zámezí. Hosté se ale ještě dokázali vrátit do zápasu po půl hodině hry, když i v deseti srovnali. Josip Drmić totiž v pokutovém území přetlačil Rodrígueze a křižnou ranou uklidil míč přesně k tyči. Nicméně hostům postupem času docházel dech a navíc je do kolen srazila branka do šatny.

Rodríguez to udělal skvěle na levé straně a dostal se až k brankové čáře. Poté se ještě dobře podíval a poslal krásný zpětný centr na hlavu Vieirinhy, který s přehledem poslal míč do horního růžku. Vlci byli aktivnější i po změně stran a definitivní pojistku přidal krátce po hodině hry hrdina duelu Rodríguez. Ten tak k jedné trefě a k jedné asistenci ještě přidal svůj druhý gól proti Leverkusenu.

Po přihrávce De Bruyneho napřáhl zpoza vápna a uklidil míč pod Benagliem, ten byl proti svižné ráně i tentokráte naprosto bezmocný. Hosté se až do konce utkání do ničeho vážného nedostali a deset minut před koncem navíc museli spolknout další hořkou pilulku v podobě čtvrtého obdrženého gólu. Po nedůrazu hostující obrany přihrával Gustavo do pokutového území a odražený míč se dostal k Aaronovi Huntovi, který tak pečetil tříbrankové vítězství Wolfsburgu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
HSV1887

Po hrubce v domácí defenzívě musel zatáhnout za záchranou brzdu Giulio Donati a už v 7. minutě odešel po přímé červené kartě předčasně do sprch. Následný pokutový kop pak s naprostým přehledem proměnil Ricardo Rodríguez do protipohybu gólmana Benaglia.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele