14. kolo
06.12.2014 15:30 CET
0 : 4
(0:3)

Reportáž

VfB Stuttgart - Schalke 04 0:4

Utkání mezi domácím Stuttgartem a Schalke mělo jediného hrdinu - kamerunský útočník Eric-Maxim Choupo Moting vstřelil hattrick a prakticky sám tak rozhodl o výhře 4:0, která je vůbec prvním venkovním tříbodovým úspěchem pro kouče Roberta Di Mattea. Domácí stratég Huub Stevens, který největších úspěchů dosáhl paradoxně právě se Schalke, tak odešel drtivě poražen..

Rozhodnuto bylo prakticky už po první půli - Choupo-Moting nejprve otevřel skóre a poté po Meyerově trefě uzavřel poločasový brankový účet na 3. Krátce po hodině hry pak padla i poslední trefa. Pro Stevensovy svěřence jde o nečekaný šok; koneckonců naposledy zvítězili poměrně jasně na půdě Freiburgu a čekalo se, že papírovému favoritovi jeho úkol alespoň pořádně ztíží. Tyto plány však vzaly za své hned po první minutě, kdy Tranquillo Barnetta rozehrál přímý kop přímo na připraveného Choupo-Motinga - 0:1.

Brankář Sven Ulreich tak inkasoval dříve, než si vůbec stačil sáhnout na balon, a celý jeho tým vypadal brzkou trefou hodně otřesen. To však nebylo všechno - uběhlo sotva deset minut, když Timo Baumgartl nedokázal odklidit jednoduchý balon, k němuž se tak dostal Max Meyer a vynikající hlavičkou z úzkého úhlu propálil Ulreicha podruhé.

Stuttgartská snaha o kontaktní trefu vyústila pouze v nepřesné střely Sercana Sararera s Timem Wernerem, zato na druhé straně se ještě do poločasového hvizdu urodilo i potřetí. Pro domácí šlo o dost krutý ortel, neboť se opravdu snažili, nebáli se útočit a Martin Harnik byl po 20 minutách dokonce velmi blízko prvnímu gólu VfB. Choupo-Motingova gólová hlavička jen pár chvil poté však jasně určila, že body se dnes zkrátka povezou do Gelsenkirchenu.

Huntelaar ještě v první půli zahodil další šanci a do šaten se tak šlo za stavu 0:3. Stuttgart už letos dokázal jeden podobný scénář zvládnout, když v osmém kole vydoloval po třech inkasovaných trefách remízu 3:3 s Leverkusenem, dnes to však nehrozilo - Stevensův tým sice po obrátce kontroloval míč, do šancí se však nedostával. A pokud už se domácí do nebezpečné pozice přece jen propracovali, dopláceli na špatné zakončení - jako v případě Romeua s Gentnerem.

Nebezpečněji tak stále působilo Schalke; Barnettovu ránu zdálky musel likvidovat pozorný Ulreich, čtvrtý gól však přidal až muž zápasu Choupo-Moting. Další hrozivá hrubka stuttgartské obrany dovolila, že byl kamerunský forvard ve vápně úplně sám a mohl tak pohodlně hlavou zakončit Barnettův pas. Míč zapadl přesně k zadní tyči - 0:4. Choupo-Moting utkání nakonec nedohrál, vystřídal jej mladík Leroy Sané - a publikum ve Stuttgartu mu za jeho výkon při odchodu hlasitě aplaudovalo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
bayern987

0:3

Reagovat
tlaci

tam budou dneska střelecké hody

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele