7. kolo
04.10.2014 15:30 CET
2 : 1
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Schalke 04 2:1

Hoffenheimská jízda pokračuje! Celek ze Sinisheimu má zatím velice dobrou formu, dnes před vlastními fanoušky porazil nebezpečné Schalke a posunul se už na druhou příčku v tabulce, hned za suverénní Bayern. Königsblauen naopak po chvilkovém vytrhnutí v podobě vyhraného derby zabředávají zpět do šedého průměru..

Výhra nad Dortmundem měla vlít svěřencům Jense Kellera čerstvou krev do žil, místo toho ale přišla upachtěná remíza v Lize mistrů se slovinským Mariborem a teď v dalším důležitém zápase dokonce prohra. O výsledku utkání bylo prakticky rozhodnuto už v první půli, kdy se gólově prosadili Tarik Elyounoussi a Ádám Szálai - a nebýt heroického výkonu gólmana Ralfa Fährmanna, mohlo být ještě mnohem hůře. Následovala červená karta pro Joëla Matipa a nakonec alespoň částečné uklidnění v podobě snižující branky Klaase-Jana Huntelaara; hon za vyrovnávací trefou však zůstal bez úspěchu.

Vzhledem k tomu, že hráči měli v nohách těžký úterní zápas Ligy mistrů, asi nejvíce by jim dnes pomohl rychlý gól. A přesně to se také mohlo stát, kdyby ale Eric-Maxim Choupo-Moting hned v první minutě tváří v tvář brankáři Oliveru Baumannovi mířil jen o něco lépe. Na druhé straně se do podobné pozice dostal Szálai, sám bývalý hráč Schalke, Fährmann byl ale proti.

Z další šance už nicméně domácí skórovali - Roberto Firmino předložil míč Elyounoussimu jako na zlatém podnose, stačilo pouze nastavit nohu a ťuknout jej do odkryté brány. Sám Firmino mohl následně vedení pojistit, gólman Königsblauen však ukazoval svoji třídu; role nahrávače jde Brazilci přece jenom lépe, což se ukázalo u druhé branky Szálaie. Maďarský záložník tentokrát hostujícího brankáře v přímém souboji udolal a prohloubil mizérii Kellerových mužů.

Firmino a Szalai si připsali ještě do poločasu další gólovky, kombinace skvělého Fährmannova výkonu a několika obětavých zásahů unavené defenzivy Schalke však držela skóre na hodnotě 2:0. Atraktivní a ofenzivní zápas se za tohoto stavu postupně zvrtl v přehlídku drobných faulů a žlutých karet; Matip obdržel během pouhých pěti minut hned dvě a mašíroval tak pod sprchy.

Domácí byli v oslabení paradoxně nebezpečnějším týmem než předtím a v 83. minutě se jim podařilo snížit, když Učidův pas srazil za Baumannova záda Huntelaar; to však bylo z jejich strany vše. Ne že by sedm minut bylo na jeden gól málo času, ale modří - ačkoliv se snažili - měli problémy vůbec se dostávat do dobrých střeleckých pozic. Hoffenheim tak nakonec své vedení poměrně bez problémů uhájil.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Co na to rict, vzhledem k dobre forme hoffeineimu a marodce schalke to nemohlo dopadnout jinak. Nicmene Hunter opet ukazal ze tyhle strely k tyci to je jeho, krasny zakonceni. Hoffenheim my byl minulej rok strasne sympatickej tim jakej mel utok, na druhou stranu zas hroznou obranu ale alespon bylo v jeho zapasech na co koukat, letos posilila obrana a hned je to znat.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele