2. kolo
30.08.2014 18:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Schalke 04 - Bayern Mnichov 1:1

Gólové hody se v utkání Schalke s Bayernem Mnichov tentokrát nekonaly. Obě strany se totiž rozešly smírně 1:1.

Svěřenci trenéra Jense Kellera nestačili v prvním kole na Hannover a prohráli 1:2. Oproti tomu Bayern porazil stejným výsledkem Wolfsburg. Pep Guardiola pro prestižní duel se Schalke nelenil a okamžitě zapojil do hry Xabiho Alonsa, jenž přiletěl ze Španělska rovnou do Düsseldorfu, odkud se už s týmem přesunul do poměrně nedaleké gelsenkirchenské Veltins Areny.

A nutno dodat, že patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Ovšem v první šanci svého nového celku prsty neměl. Obstarali ji totiž za obranu přihrávající Robert Lewandowski a zblízka střílející Thomas Müller, kterého naštěstí pro domácí vychytal brankář Ralf Fährmann. O sedm minut později už ale přeci jen poprvé (a naposledy) v zápase kapituloval.

Po autovém vhazování předvedli hráči Bayernu bleskurychlou akci, v jejímž závěru přihrál Sebastian Rode Robertu Lewandowskimu, naběhl si do volného prostoru do vápna, kam mu polský reprezentant poslal balon zpět, načež Fährmannovi nezbylo, než vyběhnout, aby zmenšil střelecký úhel. Rode, stále relativně neznámý fotbalista, vrátil míč Lewandowskimu, jenž si mezitím naběhl na malé vápno a byť byl v obležení dvou obránců, se zakončením si poradil, jak se na střelce jeho kalibru sluší a patří - 0:1.

Domácím trvalo dobrých dvacet minut, než se z inkasovaného gólu otřepali, nicméně střela Sidneyho Sama Manuela Neuera z klidu nikterak nevyvedla. Čerstvý mistr světa v brance bavorského velkoklubu je proslulý svými výběhy mimo pokutové území. Ovšem po jednom takovém nepřesně přihrál a tuto chybu mohl z poloviny hřiště potrestat obránce Kaan Ayhan, ale mířil těsně vedle opuštěné branky.

Neuer toto své zaváhání napravil ve druhé půli proti hlavičce Draxlera a následně mu pomohl Jérome Boateng, jenž nenechal vystřelit Maxima Choupo-Motinga, který si chystal balon až příliš dlouho. Schalke mělo převahu, kterou korunovalo vyrovnávací brankou po hodině hry. Po přímém kopu byli domácí důraznější a míč od kopačky Choupo-Motinga už už směřoval za brankovou čáru.

V cestě za ni mu zabránil Xabi Alonso, jenže si nevšiml, že jej stínuje Benedict Höwedes. Bývalý hráč Realu Madrid při pokusu o odkop trefil míčem nejprve stehno obránce Schalke, od kterého se odrazil do jeho paže, a pak nějaký metr za brankovou čáru. Protesty Bayernu u rozhodčího Fritze nepomohly a branka byla uznána - 1:1.

Schalke pak ještě vycítilo příležitost. A znovu u toho byl kamerunský reprezentant v modrobílých barvách, ale na Neuera nevyzrál. V závěrečné desetiminutovce už hráčům tak trochu chyběla energie, tudíž případný další gól na jedné či druhé straně by byl s největší pravděpodobností vítězným. Jenže nepadl, a tak Schalke slaví proti Bayernu po necelých čtyřech letech bodový zisk.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (10)

Přidat komentář
bayern987

0:3

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 FCB!

Reagovat
smazaný uživatel

Kurz na 10 se musí nějak vyplatit

Reagovat
bayern987

Nezkoušel bych...

Reagovat
valloire

Proč? Je to derby a může se stát cokoliv...

Reagovat
bayern987

No jo no...

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
valloire

Tak velký derby je tu !!! Schalke04 - Bayern04 2-0

Reagovat
valloire

zapomněl jsem

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele