15. kolo
13.12.2014 15:30 CET
1 : 2
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Köln 1:2

Před zápasem se mluvilo o skvělé formě Klaase-Jana Huntelaara s Erikem Choupo-Motingem, nakonec však ve Veltins Areně úřadoval zcela jiný útočník - hostující Anthony Ujah, který nasměroval Kolín k šokující výhře 2:1. Schalke porážku určitě nečekalo, zvlášť vzhledem k tomu, jak se mu v poslední době daří..

Hosté museli v Gelsenkirchenu nejprve přežít úvodních 45 minut, v nichž si domácí Königsblauen vypracovali řadu šancí, nicméně doplatili na neefektivitu; prakticky okamžitě poté, co byl zahájen druhý poločas, pak Ujah zničehonic otevřel skóre. Na 2:0 pro Kolín zvyšoval z penalty Matthias Lehmann, a přestože favorit alespoň snížil zásluhou Leroye Saného, na body nakonec nedosáhl.

Kouč Schalke Roberto Di Matteo se vůbec poprvé v letošní sezoně rozhodl poslat na hřiště oproti minulému kolu nezměněnou jedenáctku; na Kolín tak vyběhla stejná skvadra jako ta, která o týden dříve rozstřílela Stuttgart na jeho hřišti 4:0. Zpočátku to vypadalo, že by dnešní duel mohl dopadnout podobně - Schalke začalo aktivně a už v deváté minutě mohl otevřít skóre Choupo-Moting, ztroskotal však na spolehlivém Timu Hornovi.

Pod taktovkou aktivního Atsuta Uchidy pak Königsblauen dominovali celý poločas. Nejblíže ke skórování byl ve 26. minutě Max Meyer, jehož střela byla tečována těsně mimo branku. Kolín naopak nepředvedl skoro nic a nepřipsal si jedinou střelu. Úvod druhého dějství tak přišel jako hodně studená sprcha pro domácí - pár desítek vteřin po rozehrání ztratil Höwedes míč na hranici vápna, čehož promptně využil Ujah a chytrou střelou poslal hosty do vedení.

Zaskočené Schalke se nedokázalo zcela oklepat a chyběla mu dřívější lehkost, na což podruhé doplatilo v 67. minutě - smutný hrdina utkání Höwedes fauloval ve vápna Pawla Olkowského, k nařízené penaltě se postavil Lehmann a bez problémů proměnil. V závěru utkání sice Sané dokázal svým prvním bundesligovým gólem zápas trochu zdramatizovat, to však bylo ze strany zaskočeného favorita vše a Kolín si tak připisuje důležité tři body.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reportáž už visi na kickeru nebo bundesliga.de-je takový problém to přeložit-pár minut práce .Jen je mě líto těch co musí čekat až se ef rozhoupe .V 6 večer měli asi padla a jsem zvědavý v kolik stávají..Čekal jsem výdrb za a.narustal kurs na domácí a za b.tiket s tímto zápasem je na 1 straně u tipáču.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele