30. kolo
26.04.2015 15:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

SC Paderborn - Werder Brémy 2:2

Paderborn zůstává i nadále ponořen v sestupové zóně; svěřenci Andrého Breitenreitera totiž promrhali dvoubrankový náskok proti Werderu Brémy a museli se spokojit s remízou 2:2. Do vedení je dostaly rychlé trefy Maria Vrančiće a Moritze Stoppelkampa, za hosty snižoval ještě v první půli Davie Selke a po změně stran vyrovnával střídající Izet Hajrović.

Domácí věděli, že potřebují minimálně bod k tomu, aby opustili poslední příčku, a od začátku se vrhli do útoku; hostující gólman Koen Casteels tak musel brzy zasahovat proti Vrančićově pokusu. Obrana Brém nepůsobila vůbec jistým dojmem a zdálo se být pouze otázkou času, než se Paderborn gólově prosadí. Kachunga mohl otevírat skóre po Kocově pasu, ale netrefil, což naopak otevřelo šanci pro hostující tým - Philipp Bargfrede dokonce dostal míč do sítě, jeho gól však nebyl uznán. Neuspěl ani Franco di Santo se svojí dělovkou.

Úvodní minuty tedy nabídly otevřený fotbal nahoru-dolů, ačkoliv Paderborn působil přece jen aktivnějším dojmem a nakonec se dočkal zaslouženého vedení. Po Stoppelkampově rohu se Vrančić opřel do krásného voleje a poprvé propálil Casteelse, načež (o pouhých 90 vteřin později) zavěsil i sám Stoppelkamp, tentokrát parádní hlavičkou.

Za stavu 0:2 se Brémy rychle probraly a začaly tlačit na snížení. Zlatko Junuzović trefil Lukase Kruseho přímo do obličeje, proti ráně Davieho Selkeho však už byl domácí gólman bezmocný - po ose Junuzović - Prödl se míč dostal až k mladému útočníkovi, který hlavou zblízka poprvé zavěsil. Hostům se tak povedlo snížit těsně před změnou stran, což jim do dalšího dějství poskytlo výraznou psychologickou výhodu.

Namísto klidného hlídání náskoku tak Paderborn musel hrát i ve druhé půli a Casteels byl brzy opět povolán do akce, tentokrát proti pokusu Rafy Lópeze. Uwe Hünemeier z následného rohu hlavičkoval pouze do náruče belgického gólmana. Teprve po hodině hry se opět připomněly i Brémy; Felix Kroos narýsoval pas na Di Santa, který akrobatickou střelou prověřil Kruseho reflexy.

Domácí gólman si oddychl poté, co rozhodčí neuznali další hostující gól po Junuzovićově přímém kopu; nakonec se však Werder vyrovnání přece jen dočkal. Hajrović napřáhl zpoza vápna, Kruse jeho přízemní střelu neviděl a kapituloval podruhé. V samém závěru ještě domácí Heinloth obdržel druhou žlutou kartu a poroučel se pod sprchy, přesto však měl Paderborn nakonec k vítězství blíže - Koc však po individuální akci pálil mimo tři tyče.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele