14. kolo
06.12.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

SC Paderborn - SC Freiburg 1:1

Dlouho do vypadalo, že Freiburg odjede z Paderbornu se všemi body; hosté vedli po proměněné penaltě Vladimíra Daridy, v 89. minutě však dokázal vyrovnat Elias Kachunga. Domácí si minimálně bod určitě zasloužili..

Freiburg přijel do Benteler Areny s tím, že především nechce prohrát, a jeho taktika tomu od začátku odpovídala. Hosté měli permanentně většinu hráčů za míčem a dařilo se jim nováčka dokonale frustrovat. A když už se rozhodli zaútočit, stálo to za to - Felix Kraus se dostal až do vápna, kde jej nedovoleným zákrokem skolil Uwe Hünemeier a rozhodčí ukázal na značku pokutového kopu. K jeho zahrání se postavil Darida a poslal gólmana Lukase Kruseho na špatnou stranu - 0:1.

Teprve poté se domácí propracovali k první střele; měl ji na svědomí Alban Meha, a následující minuty se nesly ve znaku rostoucího náporu v podání svěřenců Andrého Breitenreitera. Švýcarský strážce hostující brány Roman Bürki se musel mít na pozoru - skvělými zákroky odvracel střely Jense Wemmera s Kachungou. Paderborn vsadil na útok a hosté, s jednobrankovým vedením v kapse, se ještě více soustředili na pevnou defenzivu.

Vypadalo to jako jeden z těch zápasů, které rozhodne jeden úspěšný brejk - nováček se totiž dlouho ne a ne prosadit, a když už Mahir Saglik trefil z přímého kopu prostor mezi třemi tyčemi, zasáhl opět pozorný Bürki. Kachunga zase z dobré pozice ustřelil a hostující gólman tak stále držel čisté konto. Na druhé straně mohl definitivně pojistit výhru Admir Mehmedi, tentokrát se však vytáhl Kruse; byl to hodně důležitý zákrok, neboť Paderborn nakonec přece jen vyrovnal. Minutu před koncem nachytal Kachunga do té doby bezchybného Bürkiho na švestkách a zasunul do odkryté sítě.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
bayern987

Utkání 2 týmů zralých na sestup - 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele