24. kolo
08.03.2015 17:30 CET
0 : 3
(0:0)

Reportáž

SC Paderborn - Bayer Leverkusen 0:3

Bayer Leverkusen zvládl svou úlohu a porazil domácí Paderborn rozdílem třídy. První půle přitom vůbec nevypadala jako utkání favorita s outsiderem a skončila bez branek. Hostům ale vyšel závěr zápasu, ve kterém se postupně trefili Kyriakos Papadopoulos a především dvougólový hrdina Heung-Min Son.

Bayer Leverkusen musí odrážet útoky Schalke 04, takže ve snaze uhájit svou příčku a Ligu mistrů musel porazit domácí Paderborn. I proto se do základní sestavy dostalo nebezpečné ofenzivní trio Heung-Min Son, Stefan Kießling a Josip Drmić. Brankář Kruse se měl na co těšit, ale ani jeho protějšek si na nedostatek práce nemohl stěžovat. Do problémů mělo Bernda Lena dostávat trio Alban Meha, Moritz Stoppelkamp a Stefan Kutschke.

Hosté byli aktivnějším celkem hned od začátku. Bellarabi se dostal ke střele z pravé strany velkého vápna. Dělovku ale zablokovala domácí defenziva. Poté se ale utkání dostalo do stereotypní smyčky tvořené z mnoha nepřesností na obou stranách. Wendell hledal přihrávkou za obranu nabíhajícího Drmiće, který ale balon nedostihl. Obranu Leverkusenu zaměstnávaly především dlouhé centry od Ruppa, ale většina z nich byla až příliš dlouhá i na jeho spoluhráče. Neuspěl ani další centrovaný míč od Stoppelkampa.

Až deset minut před koncem první poloviny zápasu měl šanci hostující Son, ale jeho dělovka z poměrně velké vzdálenosti byla zablokována. Do další akce se pustil Josip Drmić, ale jeho volej mířil mimo tři tyče. Pět minut před koncem zápasu fauloval Castro a Paderborn mohl udeřit ze standardní situace. Meha donutil vynikající ranou Lena k zásahu, který ale znamenal jen rohový kop. Do druhého poločasu vstoupili aktivněji domácí hráči, ale opět se jim nedařila finální nahrávka. Stoppelkamp vedl rychlý atak po levé straně, jenže narazil na Hilberta. Son se pokusil o další atak po návratu ze šaten, ale míč si příliš předkopl a nebyl úspěšný.

Deset minut po změně stran musel střídat Emir Spahić, kterého nahradil Kyriakos Papadopoulos. A ten výrazně promluvil do dění v Energieteam Areně. Domácí Kutschke se dostal do výborné střelecké pozice, ale nahrával špatně. Mehův centr prodloužil Drmić jen do zámezí, takže ani tato akce nebyla gólová. O mnoho lepší byl míč, který dostal do volného prostoru dvacet minut před koncem Kyriakos Papadopoulos a hlavou zakončil přesně - 1:0 pro hosty.

Kießling dělovou ranou trefil Kruseho do hlavy. Domácí brankář Lukas Kruse si sice připsal vynikající zákrok, jenže se zranil. Utkání ale nakonec dochytal. Pak předvedl hostující Bayer něco vskutku jednoduchého, účelného a efektivního. Dlouhý pas z hloubi pole se dostal ke Castrovi, který hlavičkou z první poslal míč na vápno. Tam se objevil Heung-Min Son a krásným volejem nedal brankáři Krusemu sebemenší šanci! 2:0 pro Bayer.

V 90. minutě se ještě mohl o něco pokusit Stoppelkamp, ale jeho skluz na poslední chvíli zastavil skvělým zákrokem Bernd Leno. Ten navíc ještě sledoval, jak jeho soupeř inkasuje potřetí. Rozvíjející se atak hostí odvrátili domácí obránci pouze k nabíhajícímu Sonovi, který na nic nečekal a krásnou ranou poslal míč k tyči. Domácí Paderborn sice v zápase nebyl horším týmem, ale Bayer zkušeně čekal na chybu. Nakonec se může radovat ze tří branek znamenajících tři body a čtvrté místo.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Překvápko 1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jasna 2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele