31. kolo
02.05.2015 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - SC Paderborn 1:2

V nesmírně důležitém souboji o setrvání v Bundeslize nestačil Freiburg i s Pavlem Krmašem a Vladimírem Daridou v sestavě na Paderborn, jehož kouč André Breitenreiter měl ve střídání opravdu šťastnou ruku.

Domácí mohli v případě výhry udělat výrazný krok k záchraně. Oproti tomu hosté se potřebovali vyšplhat ze sestupové zóny. První trefu viděl Mage Solar Stadion až pět minut před závěrem první půle. Prosadil se Nils Petersen, jenž byl velmi aktivní v podstatě už od samotného úvodu. Po přihrávce od Jonathana Schmida z pravé strany pokutového území se ocitl na malém vápně zcela neobsazen, díky čemuž mohl přidat svou sedmou branku v sezoně - 1:0.

Ve druhé půli se hosté snažili, jenže jejich snahy k ničemu kloudnému nevedly. A tak přišel po hodině hry na hřiště místo španělského obránce Rafy čtyřiadvacetiletý záložník Lukas Rupp. A začaly se dít věci. Šest minut mu stačilo, aby si naběhnul na šikovnou patičku Srdana Lakiće, udělal od hranice vápna další tři kroky a po zemi zamířil přesně podél vyběhnuvšího Romana Bürkiho - 1:1.

Čerstvá síla na hřišti byla evidentně při chuti a misky vah mohla převážit už z následující akce, jenže domácí brankář byl tentokrát proti. V 80. minutě už však znovu lovil kulatý předmět ze sítě. Naběhnul si na přihrávku za obranu a šikovným obstřelem poslal svůj tým do vedení, které už Paderborn udržel až do závěrečného hvizdu.

Ligový novic v první polovině sezony patřil k nejpříjemnějším překvapením sezony. Dlouho se držel na čelních pozicích, díky čemuž si vysloužil sympatie mnohých fanoušků fotbalu. Jaro bylo ale bídné. Nicméně přesto se dá předpokládat, že ve zbývajících utkáních s Wolfsburgem, Schalke a Stuttgartem, jakkoliv budou nepochybně velmi obtížná, určitě nic nevypustí.

To Freiburg má před sebou střetnutí s Hamburkem, který též bude mít co dělat, aby poprvé v historii nesestoupil. Dále na svěřence Christiana Streicha čeká mistrovský Bayern Mnichov, jenž sezonu dohrává už jenom z nutnosti. A v závěrečném kole se chystá opravdová lahůdka, jelikož je velmi pravděpodobné, že o sestupujícím rozhodne derby se Stuttgartem.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele