5. kolo
24.09.2014 20:00 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfL Wolfsburg 1:0

Fotbalisté Herthy dokázali v domácím prostředí překvapit favorizovaný Wolfsburg a po bojovném výkonu ho nakonec zdolali po výsledku 1:0. Díky tomu si připsali své první vítězství v novém ročníku a s pěti body opustili sestupové pásmo. Vlci mají po pěti kolech také na kontě pět bodů a jsou na tom díky skóre o dvě příčky lépe, ovšem pro pohárového účastníka to rozhodně zatím není nějaký velký důvod k jásání.

Utkání nebylo příliš zajímavé z diváckého pohledu a k vidění byl spíše silový fotbal s mnoha souboji. Oba výběry si zakládaly na precizní defenzívě a vyložených příležitostí k vidění vskutku moc nebylo. Berlínský celek získal tři body díky brance Salomona Kaloua deset minut před přestávkou a ve zbývajícím čase nakonec těsný náskok ubránil. V úvodní půlhodině se oba výběry oťukávaly a nic zajímavého si nevytvořily.

Do první šance tohoto zápasu se dostali hosté zásluhou aktivního Oliče. Po jeho pasu přihrával De Bruyne na rozběhnutého Vierinhu a ten pálil z první do protipohybu gólmana Krafta, ale trefil pouze jeho nohu a byl z toho pouze rohový kop. Ve 35. minutě se ujal vedení domácí výběr a zaznamenal tak jedinou gólovou trefu v tomto duelu. Vše nastartovala chyba Rodrígueze těsně před hranicí pokutového území.

Následně převzal míč Ndjeng a odcentroval do pokutového území na zcela volného Kaloua, kterého dezorientovaná obrana nedokázala pokrýt, a ten hlavou umístil balón k levé tyči za bezmocného brankáře Benaglia. Poté se hra vyrovnala a žádný velký tlak ze strany Vlků dlouho nebyl k vidění. Ani po změně stran po střídání Wolfsburgu se nic nezměnilo a naopak Hertha mohla definitivně rozhodnout dvacet minut před koncem.

Opět byl u toho Kalou. Po pasu z levé strany sklepl Haraguči míč na volného Kaloua, ten utekl po levé straně a vypálil, ovšem Benaglio jednoruč fantasticky odvrátil balón na rohový kop. Wolfsburg se snažil něco vymyslet až do závěrečného hvizdu, jenže se mu to nepovedlo a Krafta nedokázal nijak ohrozit. V příštím kole zavítá Hertha na půdu ambiciózního Augsburgu, Wolfsburg se pokusí odčinit toto zaváhání doma s Brémami.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vítězství Wolfsburgu proti 10ti hráčům Leverkusenu nejde přeceňovat, takže teď zase vše při starém - 1:1

Reagovat
bruchy

Nuda mač

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele