7. kolo
03.10.2014 20:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Hertha BSC - VfB Stuttgart 3:2

Fotbalisté Herthy dokázali v divokém zápase se Stuttgartem nakonec získat tři body a připsali si svou druhou výhru v sezóně. V souboji na spodku Budnesligy se tak nakonec mohli radovat i přesto, že už od 5. minuty prohrávali. Poté ale otočili vývoj utkání zásluhou Salomona Kaloua a následně se dostali do dvoubrankového vedení, houževnatému Stuttgartu se podařilo pouze snížit necelých deset minut před koncem.

Berlínský celek se v tabulce posunul s osmi body na dvanácté místo, Stuttgart je patnáctý s pěti body na samé hranici sestupu a po zbývajících zápasech 7. kola se ještě může o nějakou tu příčku propadnout. Stuttgart se dostal do vedení po pěti minutách hry zásluhou Moritze Leitnera. Po efektní patičce Ibiševiće unikl po levé straně až do pokutového území Klein a balón předložil před branku právě Leitnerovi, který zblízka pohodlně skóroval.

Domácímu výběru se podařilo vyrovnat přesně v polovině prvního poločasu. Gruezo se snažil v pokutovém území odkopnout balón, jenže zasáhl pouze rozběhnutého Stockera a sudí okamžitě nařídil pokutový kop. K penaltové značce se postavil Kalou a střelou do protipohybu gólmana Kirschbauma srovnal stav na 1:1. V dalším průběhu se hrálo z obou stran velmi opatrně, Hertha mohla otočit skóre minutu před přestávkou.

Po centru z levé strany vypálil velmi tvrdě z voleje Roy Beerens a gólman hostů jeho ránu neudržel, následně hostující Gruezo odkopl balón na rohový kop. Berlínský tým dokázal otočit skóre po dvaceti minutách ve druhém dějství. Po krásné přízemní kombinaci si Kalou seběhl až do pokutového území na pravé straně a po následné zasekávačce se dostal až před Kirschbauma, kterého překonal nezištnou ranou k bližší tyči - 2:1.

Hertha pojistila svůj náskok o dalších deset minut později. Po rychlém protiútoku se Ben Hatira prosmýkl elegantně kolem Schwaaba na levé straně a z hranice pokutového území odcentroval. Mezi dvěma obránci se uvolnil Beerens a ve skluzu poslal balón pod břevno nad bezmocného hostujícího strážce. Za další tři minuty mohl Stuttgart snížit, jenže po centru z pravé strany hlavičkoval zcela osamocený Ibišević ze středu těsně vedle pravé tyče.

VfB ještě oživilo naději na bodový zisk v 83. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany vyskočil do vzduchu nejvýše Sandro Wagner a hlavou nešťastně zamířil do vlastní branky, gólman Kraft byl bezmocný. Hosté si až do závěrečného hvizdu vytvořili slušný tlak, jenže do žádné gólovky se již nedostali a velmi důležité střetnutí tak nezvládli. V příštím kole se pokusí situaci napravit se silným Leverkusenem, Hertha zavítá na půdu Schalke.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
db18

Místo Schiebera nejspíš nastoupí Ronny

Trochu se bojím, že to bude podobně nezáživný zápas, jako minulý týden mezi FSV a TSG, půjde o to, jestli VfB dokáže využít Ronnyho na hřišti

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Hlouškem, že ještě nehrál ? forma, zranění, nedůvěra ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele