11. kolo
07.11.2014 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - Hannover 96 0:2

Fotbalisté Hannoveru dokázali potvrdit úlohu mírného favorita a díky vítězství 2:0 se prozatím posunuli v tabulce na čtvrté místo se ziskem devatenácti bodů. Hertha je naopak stále třináctá s jedenácti body a neúprosně se blíží k samotnému dnu tabulky. Hosté se dostali do vedení těsně před přestávkou a svůj náskok pojistili necelou čtvrthodinu před koncem, tříbodový zisk si rozhodně zasloužili.

V úvodní čtvrthodině se hrálo z obou stran velmi opatrně a ani jeden celek se nijak výrazně netlačil do zakončení. Ovšem poté se do první vážnější šance dostal hostující Bittencourt, který si zpracoval vysoký balón a proti jeho dobré ráně fantasticky zasáhl gólman Kraft. Následně na druhé straně zahrozil Haraguchi, který se po přistrčení Kaloua dostal do ostrého úhlu a hostující svatyni přestřelil o pár decimetrů.

Přesně v polovině prvního poločasu mohl skórovat Kalou, jenže po přímém volném kopu nejprve gólman Zieler vyboxoval míč před sebe a poté domácí hvězdě v jasné pozici na poslední chvíli utekl balón z kopačky. V dalších minutách se hra uklidnila a Hannover se dostal do vedení z ničeho nic ve 44. minutě. Po rohovém kopu z levé strany propadl balón až na penaltový puntík a tam do něj z první kopl Jimmy Briand, gólman Kraft již nedokázal zareagovat.

Ihned po změně stran mohl zvýšit vedení hostů Bittencourt, který se po narážečce s Hiroshim Kyiotakem dostal na pravé straně do ostrého úhlu a trefil pouze boční síť. Po deseti odehraných minutách Hannover skóroval podruhé, nicméně kvůli ofsajdu nemohla být branka nakonec uznána. V dalších minutách se na obou stranách přitvrdilo a výrazné gólové příležitosti vymizely. Nebýt hrubky v domácí defenzívě, tak by asi ani další branka nepadla.

Po ztrátě míče ve středu hřiště šli hosté do brejku čtyři na tři, po brilantním přenesení hry se na pravé straně ocitl Kyiotake a po efektivní zasekávačce vypálil tvrdě z hranice pokutového území k bližší tyči do protipohybu gólmana Krafta - 0:2. Ve zbývajícím průběhu se domácí celek snažil tlačit, jenže Zielera už nijak výrazně neohrozil a stav utkání se tak již nezměnil. V příštím kole po reprezentační pauze přivítá Hannover silný Leverkusen, Hertha se pokusí napravit svou reputaci na půdě nováčka z Kolína.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

3:1!

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele