14. kolo
06.12.2014 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - VfL Wolfsburg 1:3

Wolfsburg podle očekávání přehrál Hannover a nadále stíhá Bayern na čele tabulky. Domácí však mají i přes prohru alespoň tu jistotu, že i po čtrnácti kolech zůstanou v její horní polovině.

První velké šance se urodily už v samotném úvodu zápasu. Střelu Hiroshi Kiyotakeho brankář Benaglio jenom vyrazil a s následnou dorážkou mu pomohl spoluhráč Robin Knoche, který ji ztečoval nad. Prakticky hned v zápětí se ale skóre měnilo na druhé straně. Psala se 4. minuta, když dlouhý výkon po odrazu prodloužil Perišić a Kevin De Bruyne se mohl hnát sám na bránu. Zielerovi nedal, jak se říká, ani čuchnout, takže šli Vlci do jednobrankového vedení.

Už už to vypadalo, že jim vydrží i do druhého poločasu. Jenže v nastavení první půle si hostující obrana vybrala při bránění rohového kopu slabší chvilku, díky čemuž zůstali Hannoverští u míče, který tak mohl z levé strany poslat Jimmy Briand do malého vápna, kde číhal Joselu a hlavou zamířil (z takové blízkosti) nepřekvapivě naprosto přesně - 1:1.

Po změně stran musel Benaglio řešit v podstatě jen jednu nebezpečnou situaci, kterou byl volej Larse Stindla. Wolfsburg pak trpělivě vyčkával, až přišla na pořad dne, resp. odpoledne, 69. minuta a s ní rychlý protiútok, při kterém poslal Perišić skvostný centr do vápna Bas Dost se hlavou nemýlil - 2:1. Tento hráč byl přitom na hřišti jen nějaké dvě minuty.

Po další rychlé akci přidali svěřenci Dietera Heckinga po pětaosmdesáti minutách hry třetí branku. A znovu u toho byl chorvatský reprezentant Ivan Perišić, který už se sice sám ocitl v dobré střelecké pozici na hranici vápna, nicméně si všiml chybného postavení domácích obránců a prostrčil mezi nimi parádní přihrávku do volného prostoru si nabíhajícímu spoluhráči. Konkrétně to byl Maximilian Arnold, jenž byl v té době na hřišti pro změnu tři minuty.

Wolfsburg má tedy na kontě devětadvacet bodů a zůstává na dohled bavorskému velkoklubu. Do Vánoc se utká ještě s Paderbornem, Borussií Dortmund a Kölnem. Oproti tomu na Hannover čeká Werder Brémy, Augsburg a Freiburg, což jsou soupeři, proti kterým by si severoněmecký klub mohl své postavení před zimní pauzou vylepšit.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
bayern987

1:3

Reagovat
bayern987

Všechny tipy o goll a teď konečně trefa.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele