24. kolo
07.03.2015 15:30 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - Bayern Mnichov 1:3

Bayern sice v Hannoveru prohrával, nakonec však dokázal skóre otočit a po výhře 3:1 zvýšil svůj náskok na čele tabulky už na propastných 11 bodů. Protože Wolfsburg své utkání v Augsburgu nezvládl, je o německém titulu dost možná definitivně rozhodnuto..

Do nečekaného vedení poslal Die Roten Hiroshi Kiyotake, odpověď favorita však přišla prakticky okamžitě - trefil se Xabi Alonso. Obrat byl dokonán po proměněné penaltě Thomase Müllera, a tentýž hráč následně hlavou zvýšil na konečných 3:1 pro mnichovské. Arjen Robben se sice gólově neprosadil, přesto však oslavil jubilejní 100. výhru ve 126 bundesligových zápasech v dresu Bayernu.

S výhledem na blížící se odvetu osmifinále Ligy mistrů proti Šachťoru udělal kouč Pep Guardiola několik změn; pouze na lavičce tak zůstali Schweinsteiger, Ribéry nebo Lewandowski. David Alaba však v sestavě nechyběl, a právě on hned v úvodu málem otevřel skóre - jeho přímý kop však zlikvidoval gólman Ron-Robert Zieler. Bayern se podle očekávání do soupeře zakousl a od začátku určoval tempo hry, hannoverský kouč Tayfun Korkut však dobře vytušil šanci na úspěšný brejk, a přesně takto šel jeho tým ve 25. minutě do vedení - Jimmy Briand nahrál Kiyotakemu, který z hranice vápna přízemní střelou propálil Neuera.

Domácí radost však vydržela pouze tři minuty. Bayern zahrával další přímý kop, tentokrát se k němu však postavil Xabi Alonso a točenou ránou zavěsil do Zielerova vinglu. Katalánský stratég následně udělal něco nečekaného - stáhl obránce Danteho a poslal na hřiště čistokrevného hrota Lewandowského, přičemž z výrazu brazilského stopera bylo jasně poznat, že nešlo o zdravotní důvody.

Hosté tak přeskupili svůj systém z tříobráncového na klasický čtyřobráncový, a Lewandowski v útoku doplnil Müllera; zpočátku však tato změna ovoce příliš nenesla, neboť Bayern stále ne a ne prolomit tuhou hannoverskou obranu. Také Korkut provedl jednu změnu, když nahradil Sobiecha Joseluem, nicméně druhá trefa favorita už byla "na cestě" - i když opět ze standardní situace. Marcelo trefil Lewandowského nohou do obličeje, byla nařízena penalta, a přestože Zieler dobře odhadl směr Müllerovy střel, míč zastavit nedokázal.

Osmnáct minut před koncem potom přišel definitivní konec domácích nadějí, když střídající Ribéry nacentroval ze svého místa na levém křídle, nikým nehlídaný Müller vystoupal do vzduchu a hlavou propálil Zielera potřetí. Neúspěšná série Die Roten tak pokračuje, zatímco v Mnichově pomalu začínají chladit šampaňské..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
bayern987

0:5 2x Robben, Muller,Lewa, Gotze

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0-3 Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Zkusím 1:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg prohrál.11 bodů nám stačí ke klidu v Bundeslize .Teď se můžeme plně soustředit na Ligu mistrů

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele