12. kolo
23.11.2014 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

HSV ovládlo Nordderby a dostává se ze sestupové zóny

Souboj tradičních pohárových aspirantů, kteří se však nyní pohybují u dna ligového pelotonu, nakonec ovládl Hamburk, který se tím dostává o dva body před svého věčného rivala. Brémy jsou těsně nad chvostem.

Hamburk začal aktivně, snažil se držet na soupeřově polovině, ovšem k ohrožení branky SVW se dostával poskrovnu. První nebezpečná akce tak na sebe nechala čekat celých jedenáct minut: Van der Vaart rozjel nadějnou možnost pro Gouaidu, novice v základní sestavě Rothosen, ovšem Wolf byl na místě. Nebezpečných možností jsme mnoho neviděli, mičuda se pohybovala nejvíce uprostřed pole.

Po půlhodině hry měl z ničeho nic dobrou možnost Junuzović, ovšem na pozorně reagujícího Drobného si nepřišel. Prakticky nato zahrozil po dobré individuální akci na druhé straně Holtby, ale také při této akci byl úspěšnější strážce brémské svatyně. Do pauzy už se nic nestalo.

Ve stejném duchu se pokračovalo po změně stran. Nebezpečně vypadal průnik Ostrzoleka, avšak dobrým zákrokem celou situaci vyřešil García. Hodně neviditelný byl, podobně jako ve většině zápasů Werderu, Izet Hajrović, kterého tak záhy na hrací ploše nahradil Cédric Makiadi.

I s přibývajícím časem se hrálo takřka bez nebezpečných šancí na obou stranách. Jednu z mála příležitostí měl opět Junuzović, ale ze standardky si na Drobného nepřišel. Josef Zinnbauer reagoval příchodem Artjomse Rudņevse, jenž vystřídal Lewise Holtbyho. Kýžený tlak HSV se však nekonal, spíše naopak. Otevřít skóre mohl hlavičkující García, ale český brankář ve službách Hamburku si také tentokrát dokázal poradit! Domácí se však nakonec přece jen dočkali: Götz našel uvnitř šestnáctky Rudņevse, jenž nezaváhal a z bezprostřední blízkosti otevřel skóre - 1:0.

Brémy reagovaly zvýšenou aktivitou, ovšem možnou snahu o vyrovnání zabrzdilo vyloučení kapitána Clemense Fritze. Krátce nato si pak navíc po spolupráci Lasoggy s Arslanem vstřelil vlastní branku Wolf, čímž bylo o dalším vítězi ostře sledovaného "Nordderby" jasno.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele