11. kolo
08.11.2014 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - SC Paderborn 3:0

Fotbalisté Augsburgu zvládli i své čtvrté domácí utkání v řadě za sebou a tentokráte dokázali překvapit nováčka z Paderbornu po výsledku 3:0. Do tabulky si tak připsali nesmírně důležité tři body a posunuli se na sedmé místo s patnácti body, hosté mají stejný počet bodů a patří jim v tuto chvíli devátá pozice. Ústřední postavou utkání byl Tobias Werner, který sám dvě branky dal a na tu třetí závěrečnou nahrával.

Domácí se dostali do vedení již v 7. minutě ze své první vážnější akce. V úvodu utkání sice útočili hosté, ovšem na druhé straně se po chybné rozehrávce dokázal prosadit Werner. Ten dostal nádhernou přihrávku od Altintopa a vyhnul se ofsajdové pasti, poté v tváří tvář proti gólmanovi Krusemu nezaváhal a uklidil míč přesně ke vzdálenější tyči. Ihned na to mohl vedení Augsburgu zvýšit aktivní Altintop.

Ten se zjevil osamocen před Krusem na levé straně a kroutil míč na zadní tyč, jenže hostující svatyni o pár decimetrů minul. Poté se až do konce úvodního dějství nic nestalo a Werner podruhé udeřil ihned po změně stran. Po centru z pravé strany se na hranici brankového území přímo ve středu ocitl nikým nehlídán a hlavou zakončil pod gólmana Kruseho, který následně pořádně vyhuboval svým spoluhráčům.

Augsburg mohl zvýšit své vedení krátce po hodině hry, kdy Matavž po krásné individuální akci prošel až na hranici pokutového území a následně vypálil, ovšem jeho dobrá rána nakonec těsně minula pravou tyč. Domácí se dočkali definitivní pojistky přesně v polovině druhého dějství, kdy Werner skvěle zahrál standardní situaci z pravé strany a nikým nehlídaný Jan-Ingwer Callsen-Bracker hlavičkoval k levé tyči, obránce Vrančič již gólu nezabránil.

Ve zbývajícím průběhu se už spíše dohrávalo a k vidění ještě byla jedna vážnější příležitost. Po parádní ráně Feulnera se vytasil s fantastickým zákrokem Kruse a dokázal vyrazit míč na rohový kop, zabránil tak čtvrté pohromě. Augsburg se pokusí v příštím kole po reprezentační pauze prolomit smůlu na venkovních stáncích ve Stuttgartu, Paderborn v domácím prostředí přivítá silný Dortmund.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
hradec

FC Augsburg 2:2 SC Paderborn

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele