33. kolo
16.05.2015 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - Hannover 96 1:2

Hannover zabral v pravý čas, v Augsburgu nečekaně vyhrál 2:1 a připsal si tak na své konto vůbec první tříbodový zisk v tomto kalendářním roce. Ten mu také pomohl vymanit se ze sestupového pásma. Obě branky vítězů vsítil Lars Stindl, dohrávalo se bez tří vyloučených hráčů..

Domácí totiž v samém závěru přišli jak o autora vyrovnávající trefy Paula Verhaegha, tak o Raúla Bobadillu, zatímco na druhé straně nedohrál Sakai. Pro bavorský klub je prohra nepříjemnou komplikací - aby si s naprostou jistotou zařídil místenku do Evropské ligy, musí v posledním kole v Mönchengladbachu alespoň remizovat.

Fanoušci Augsburgu dnes zaplnili stadion a podporovali svůj tým jako jeden muž, zdálo se však, že to na hráče spíše vyvíjí nepříjemný tlak. Hosté totiž od začátku hráli mnohem uvolněněji a po zásluze šli také do vedení - Jimmy Briand našel skvělým pasem Stindla, který ve střelecké pozici nezaváhal.

Vedení však Die Roten dlouho nevydrželo. Sakai, jediný hráč Hannoveru, který na dnešní utkání nebude vzpomínat v dobrém, totiž fauloval ve vápně pronikajícího Rahmana Babu, míč si na bílý puntík postavil kapitán Verhaegh a drzou střelou propálil překvapeného Rona-Roberta Zielera.

Hosté nicméně měli Stindla, který dělal vše pro to, aby se s klubem nemusel loučit sestupem (v létě totiž zamíří do Mönchengladbachu). Deset minut po změně stran v pádu trefil další perfektní Briandův pas a míč se se štěstím dokutálel až do brány. Ve zbytku zápasu už pak místo šancí a gólů hrály prim červené karty - tu první inkasoval Sakai v 78. minutě za druhý žlutý faul.

Augsburg tak měl výhodu přesilovky, dobře organizovaného soupeře však zlomit nedokázal, a v poslední minutě se síly na hřišti vyrovnaly. Také Verhaegh mířil předčasně pod sprchy po druhé žluté. V nastaveném čase jej pak doprovodil ještě frustrovaný Bobadilla, který zbytečně zákeřně fauloval Miika Albornoze.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele