25. kolo
14.03.2015 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SC Paderborn 4:0

Eintracht Frankfurt i zásluhou další přesné trefy Alexandra Meiera jednoznačně přehrál Paderborn a znovu má trochu blíže k pohárovým pozicím. Oproti tomu hosté budou mít ještě co dělat, aby se udrželi mezi německou elitou.

Že chtěli Orli v domácím prostředí stůj co stůj vyhrát, naznačil nejlepší budnesligový střelec hned svou první střelou v zápase, po které zazvonila za Lukasem Krusem tyč. Ve 27. minutě už se ale radoval. Po možná lehce sporné situaci se na pravé straně hřiště zmocnil balonu Marc Stendera, jenž mu poslal centr na malé vápno, kde se do něj Alexander Meier parádně položil a jeho přesná hlavička přinesla Frankfurtu vedení - 1:0.

Nečekanému kanonýrovi nyní chybí jediná branka k jubilejnímu dvacátému zásahu. Celkově se v Bundeslize trefil po pětasedmdesáté. Proti Paderbornu však svůj účet načal i uzavřel ve stejný okamžik. O zbylé tři gólové radosti se postarali hned tři jeho spoluhráči. Ovšem až poté, co Marvin Bakalorz - lidově řečeno - sejmul rozhodčího pana Winkmanna.

Domácím však pauza pomohla a ještě do poločasu si vypěstovali dvoubrankové vedení. Situace se tentokrát otočila - Meier, byť asi ne úplně chtěně přihrával, a Stendera pálil po zemi přesně do protilehlého (levého) rohu brány - 2:0. Svěřenci Andrého Breitenreitera jsou na jaře jen slabým odvarem toho, co předváděli na podzim, tudíž po pětačtyřiceti minutách hry v Commerzbank-Areně málokdo pochyboval o tom, že všechny body zůstanou ve městě.

Paderborn se ve druhé půli přesto osmělil, jenže to vedlo pouze k dalšímu potrestání ze strany týmu Thomase Schaafa. Deset minut po změně stran se ocitnul tváří v tvář Krusemu Stefan Aigner. A jak to dopadlo? Stylové housličky hostujícímu gólmanovi byly na světě a s nimi i třetí hřebíček - 3:0. Nikoliv ovšem poslední.

O ten se totiž postaral po několikaměsíční přestávce nastoupivší Paraguayec Nelson Valdez. Na hraně pokutového území vyfasoval přihrávku, otočil se s míčem čelem k brance, a aniž by se předtím podíval na postavení branáře, pokusil se jej přelobovat. Vyšlo to, přestože Kruse určitě měl balon mít. Žlutá karta za svlečený dres však střelce nemrzela - 4:0.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele