16. kolo
17.12.2014 20:00 CET
4 : 4
(1:3)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hertha BSC 4:4

Hráči Frankfurtu (bez účasti Václava Kadlece) a berlínské Herthy se utrhli ze řetězu a dohromady nastříleli osm branek. Jediným dvougólovým střelcem byl Alexander Meier, který si tak se dvanácti přesnými trefami vypracoval na čele tabulky střelců třígólový náskok na nejbližší pronásledovatele.

Svěřenci Jose Luhukaye si ještě dlouho, dlouho budou drbat hlavu. Protože v samotném závěru prohospodařili dvougólové vedení a s ním i očekávané vítězství, přičemž tři body by jim v jejich situaci rozhodně přišly vhod více než jenom jeden. Takhle by se ještě za určitých okolností mohlo stát, že přezimují na barážové pozici.

Po zápase se Stuttgartem (4:5) se Frankfurt účastnil další přestřelky. Přitom ale všechno mohlo klidně být jinak, kdyby ovšem hráči využili jednu ze svých dobrých příležitostí v úvodu utkání. Nestalo se, a tak jako první udeřili hosté. Ronny zahrával z místa ležícího jen několik málo metrů na soupeřově polovině přímý kop, ze kterého přistál míč na prostoru mezi penaltou a malým vápnem a John Brooks parádně levačkou z voleje prostřelil Tima Hildebranda, jenž si bude svůj jubilejní 300. ligový duel určitě ještě dlouho pamatovat - 0:1.

Po jednadvacáté minutě byla další gólovu ta třiatřicátá. Brazilec Ronny znovu centroval, tentokrát z rohového kopu a Änis Ben Hatira nádherně ve spolupráci se vzdálenější tyčí zvýšil vedení svého týmu na 2:0. A aby toho pro Thomase Schaafa a spol. nebylo málo, o čtyři minuty později přidal třetí přesný zásah, byť trochu se štěstím, po přihrávce napříč pokutovým územím Julian Schieber - 0:3.

V podstatě klíčový moment utkání přišel na pořad večera ve 43. minutě. Stefan Aigner tehdy zblízka doklepl do branky ideální centr Harise Seferoviće a domácí vycítili, že by s výsledkem ve druhé půli šlo ještě něco udělat. V 58. minutě snížil předtím nahrávač po centru Makota Hasebeho a své přesné hlavičce z hranice malého vápna na 2:3. A Frankfurtští začali ještě více doufat.

Mírnou čáru přes rozpočet jim sice v 81. minutě udělal po Ben Hatirově (byť ne zrovna nejpovedenějším) centru z přímého kopu Peter Niemeyer, který poslal Herthu zpět do dvoubrankového vedení, ale chvíle v této sezoně ve skvělé formě hrajícího, ovšem v tomto utkání až do 90. minuty prakticky nenápadného Alexandra Meiera, měly teprve přijít.

Nejprve se od jeho hlavy míč po Andersonově centru a drobné teči jednoho ze spoluhráčů sice spíše náhodně odrazil, ale na to se historie ptát nebude. Zvláště když o minutu později zůstal po přímém kopu osamocen na malém vápně a po zemi uklidil míč do branky, padajícímu Kraftovi navzdory - 4:4. Co dodat. Snad že tenhle zápas jenom potvrdil, že německá Bundesliga je opravdu nesmírně kvalitní soutěž.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
janinho

bol som tam 1.krat pozriet na Bundesligu, ale snazil som sa stihnut vlak nieco po 10tej, tak som zo stadionu odchadzal v 89.minute. ten gol na 2:4 aj tak domacich riadne schladil a vyzeralo to ze sa uz zapas len dohra.

som si skoro isty ze ten moj odchod nebol najlepsi napad

Reagovat
cepinzcegamy

mi to připomíná FA Cup Chelsea 3–5 Manchester United 4. ledna 1998, dávali to v televizi,

kdy to bylo někdy v 80. minutě 0:5 a lidi šli ze stadionu, tenkrát tam byl hrající trenér Ruud Gullit, střídal do hry a asi v 86. to bylo 3:5. Škoda, že to nedotáhli :DD každopádně tehdá byla Chelsea bez rusa.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele