7. kolo
04.10.2014 18:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Köln 3:2

Frankfurt nakonec díky vlastnímu gólu porazil Köln, který před tímto zápasem nebyl zvyklý inkasovat, ale ani dávat branky.

Svěřenci Petera Stögera měli před cestou do Commerzbank-Areny skóre 2:3. A přesně tímto poměrem nakonec prohráli. Přitom do vedení šli po čtvrthodině hry jako první. Před Kevinem Vogtem obrana neustále couvala až k pokutovému území. Tam poslal zmíněný hráč balon do uličky Marcelu Rissemu, který jej pod padajícím Felixem Wiedwaldem poslal do branky - 0:1.

Frankfurtští, za které znovu nenastoupil Václav Kadlec, si poté vypracovali několik velice dobrých příležitostí, nicméně Timo Horn opět předváděl výborné zásahy. A když už jej Takeshi Inui přeci jen překonal, zastoupil svého brankáře na brankové čáře svým odkopem Jonas Hector. Pak o sobě dal poprvé vědět Alexander Meier, který pod Thomasem Schaafem předvádí zatím velice dobré výkony.

Po vynikajícím centru šajtlí Harise Seferoviće si našel na malém vápně místo mezi dvěma obránci a hlavou překonal Horna - 1:1. O deset minut později, tedy nepočítaje poločasovou pauzu, si ten samý hráč radoval z gólu znovu. A bylo to téměř jako přes kopírák - Seferović zprava centroval na malé vápno, kde se Meier prosadil hlavou - 2:1.

Gólová přestávka trvala opět jenom deset minut. Pak ve středovém kruhu stojící Kevin Vogt poslal nádherný balon Hectorovi. Ten si jej nejprve zpracoval a následujícím dotykem přehodil vybíhajícího Wiedwalda - 2:2. A běžel se radovat společně s kolínskými příznivci, kterých dorazilo opravdu dost.

Do listiny střelců se pak mohl zapsat i sám nahrávač Seferović, ale Horn znovu předvedl, proč dosud tak málo inkasoval. I situace, která vedla k vítěznému frankfurtskému gólu, byla dosti nepřehledná. Bastian Oczipka se ujal exekuce rohového kopu. Zahrál jej na přední tyč, kde si s ním neporadil ani jeden ze dvou bránících hráčů, takže kulatý předmět propadl až na nohu Kevina Wimmera, odkud nedopatřením putoval do vlastní branky. Horn sice rychle zareagoval, ovšem míč už asi opravdu přesáhl celým svým objemem brankovou čáru - 3:2.

Eintracht Frankfurt si tak připsal třetí výhru v sezoně, díky čemuž se dostal na dvanáct bodů a páté místo. Po reprezentační pauze zamíří do Paderbornu, kde rozhodně nedostane nic zadarmo. To 1. FC Köln má jistotu, že po dva týdny zůstane se šesti body nad sestupovými vodami. Potom doma přivítá Borussii Dortmund.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele