9. kolo
26.10.2014 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 0:0

Neděle byla špatným dnem pro evropské klubové suverény - poprvé v sezoně padla Benfica, Marseille prohrála v Lyonu, a nechybělo mnoho, aby se do této společnosti přidal i Bayern. Mnichovští si nakonec z Mönchengladbachu odváží bod, mohou za něj však děkovat Manuelu Neuerovi..

Příznivci velkých sérií si mohou oddechnout, oba celky tak zůstávají letos i nadále neporaženy. Ačkoliv branka v Gladbachu nepadla, sledovali diváci v ochozech Borussia-Parku skvělé utkání - bylo jasně vidět, že dnes proti sobě hrají dva aktuálně nejlepší týmy Německa. Domácí Hříbata excelovala zejména ve druhé půlce, Neuer však byl neprůstřelný a připsal si hned pět klíčových zákroků.

Už od samého začátku bylo zřejmé, že ani jeden z celků nepřijel pouze bránit; hrálo se nahoru dolů v obrovském tempu, přičemž oba týmy se rozhodly vsadit na co nejrychlejší přechod do útoku. Zpočátku tlačil jednoznačně Bayern; David Alaba dokonce trefil tyč, a Thomas Müller pálil z dobré pozice mimo. Domácí se soustředili na kompaktní defenzivu a brzký start na míč, dlouho je však srážela neschopnost udržet jej po delší dobu.

Dominance Bayernu nakonec úspěch nepřinesla; hosté bez rychlíků Robbena a Ribéryho zkrátka na dobře bránící Gladbach nenašli. Tým Luciena Favreho se přitom nesoustředil pouze na odkopávání a sám hledal příležitosti k brejkům, jak se ukázalo i v největší šanci prvního poločasu - André Hahn našel Maxe Kruseho, ten však ve skvělé pozici vypálil příliš slabě. Z dalšího brejku zase Herrmann nedokázal ve vápně najít Hahna, nicméně domácí už poznali, že nejsou rozhodně bez šance.

To se pochopitelně projevilo na jejich sebevědomí - a ve druhé půli už to byl z jejich strany úplně jiný fotbal. V situaci 3 na 2 zakončoval opět aktivní Hahn, Neuer ale skvěle vytlačil míč konečky prstů (a s hrozící dorážkou Raffaela si poradil Mehdi Benatia). Šancí bylo skutečně dost, a to na obou stranách; Yann Sommer zasahoval před Lewandowským, Hermann s Hahnem netrefili bránu.

Po tom Bayernu, který v úvodu utkání tolik dominoval, jako by najednou nebylo ani památky, naopak Hříbata pálila jednu šanci za druhou, jako Raffaelův přímý kop či další Brazilcovo zakončení po skvělém Herrmannově pasu. Neuer odolal, nicméně Borussia vyslala zbytku ligy jasný signál, že to s útokem na přední příčky myslí opravdu vážně.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vidím to na neprohru Borussie tip 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Borussia super výkony, ale nemyslím, že nás dokáže kdokoliv z BL momentálně zastavit asi to nebude takový nářez jako proti Římu či Brémám, ale výhra bude naše

Reagovat
smazaný uživatel

Však jo, když vykupuje BM konkurenci. Už se těším na to, až vám příští týden BVB dá na zadek.

Reagovat
smazaný uživatel

Problém je to jejich, že si neumí udržet své hráče nebo je dobře prodat jinam, kdo by po tom nesáhl. No příští týden, co se týče domácí úrovně, nejsem ortodoxní Mnichovan a samozřejmě BVB přeju, ať se zvednou, tam jim to nesluší. Jestli to bude proti nám, uvidíme, já samozřejmě ale doufám, že ne

Reagovat
bayern987

0:5 MIA SAN MIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
patriksimon

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlasím s tipem EF.A v příštím kole si udělají z Dortmundu trhací kalendář.

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele