3. kolo
13.09.2014 15:30 CET
3 : 1
(2:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - SC Freiburg 3:1

Borussia Dortmund naplnila statistiku a před vlastními fanoušky si bez větších problémů poradila s Freiburgem, jenž tedy nadále čeká na plný bodový zisk. Jednu trefu za BVB zaznamenal i navrátilec Shinji Kagawa.

Bádenský celek začal nebojácně. Uběhla sotva minuta hry, když natáhl Mehmedi, ovšem z úhlu na strážce dortmundské svatyně recept nenašel. Jinak to však byli domácí, kdo diktoval tempo hry. O odpověď se postaral Großkreutz, ale branku o fous netrefil.

SCF se soustředilo zejména na pevnou defenzivu a rychlé kontry, ani to mu však nebylo nic platné. Po půlhodině hry rozjel rychlou kombinační akci Kagawa, jenž nastartoval Großkreutze, který následně před brankou oslovil Ramose, a rázem to bylo 1:0. Od tohoto momentu měla domácí ekipa jasně navrch. Zvýšit náskok mohli postupně Großkreutz, Ramos a Mchitarjan, ani jeden z nich však neuspěl.

Tak jako tak ještě Dortmund do pauzy opět skóroval. Další oku lahodící kombinaci tentokráte rozjel Gro§kreutz, Ramos následně hledal nabíhajícího Mchitarjana, ten však na mičudu nedosáhl, ale díky tomu mohl zakončovat Kagawa, jenž bez větších potíží zavěsil - 2:0. A to mohlo být pro Borussen ještě lépe, Jojić však vymezený prostor třemi tyčemi hledal marně.

Po obrátce BVB snížilo tempo hry, přesto si vytvářelo nadějné možnosti. Ramos ani Mchitarjan však zvýšit vedení nedokázali. Druhá strana byla až překvapivě bez nějaké ofenzivní invence, pouze hlavou to zkoušel Schmid, ale na Weidenfellera si přijít nemohl. Postupně se do hry podívali Ciro Immobile a Pierre-Emerick Aubameyang, kteří okamžitě zadělávali freiburské obraně na velké problémy. První z nich sice na Bürkiho nevyzrál, gabonský expres se však o chvíli později nemýlil - 3:0.

Nakonec se však dočkala i hostující strana. Těsně před konečným hvizdem natáhl z vápna Sorg a také za přispění Durma snížil na 3:1. Jednalo se o první zásah Freiburgu v sezóně.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 musime.

Reagovat
smazaný uživatel

Kagawa!!!!! Úžasná premiéra!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Pardon

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

letos cítím že alespon jednu trofej dáme

Reagovat
smazaný uživatel

Jasnee

Reagovat
smazaný uživatel

Shinji

Reagovat
smazaný uživatel

Titul je náš !!

Reagovat
bayern987

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele