27. kolo
04.04.2015 18:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 0:1

Očekávaný šlágr mezi Bayernem a Dortmundem nabídl spíše taktickou bitvu, stoprocentních příležitostí bylo k vidění pomálu. Tu prakticky jedinou v prvním poločase využil Robert Lewandowski, jenž tak zažil povedený návrat do Signal Iduna Parku. Nejblíže k vyrovnání byl ve druhé půli Marco Reus, ovšem poprvé mířil nepřesně, podruhé nepřelstil Neuera.

Duel na Westfalenstadionu provázala dle očekávání vynikající atmosféra a dobrému fotbalu přálo i počasí. Nicméně zejména úvodní půlhodina nezaujatého diváka poměrně nudila, nejvíce vzruchu přineslo několik ostřejších zákroků na obou stranách, po kterých si žlutou kartu vysloužili Schweinsteiger a po něm i Aubameyang.

První gólová šance utkání se zrodila v 36. minutě a hned byla využita. Lewandowski vyslal výbornou kolmicí do úniku Thomase Müllera, ten z úhlu sice ještě dobře postaveného Weidenfellera neprostřelil, na odražený míč si však naskočil Robert Lewandowski, jenž neměl problém trefit odkrytou bránu. Polský kanonýr potvrdil, že se mu proti svému bývalému zaměstnavateli daří, prosadil se totiž už v podzimním souboji.

Ve druhém dějství převzali iniciativu logicky domácí, Bayern hrál na své poměry hodně pasivně. Po hodině hry vyrobil chybu při rozehrávce Boateng, čehož využil Reus, jenž se ocitl sám před Neurem. Byl sice trochu z úhlu, nicméně sám ví, že se z této příležitosti dalo vytěžit mnohem víc, než pouze napálit míč do boční sítě. Podobně nepřesně střílel o chvíli později také Aubameyang.

Tři minuty před koncem zahrál nešťastně rukou nějakých dvacet metrů od branky střídající Rode a Borussii se naskytla zajímavá příležitost vyrovnat skóre. K volnému přímému kopu z takřka ideální střelecké pozice se postavil Marco Reus, parádně balón kroutil přes zeď k pravé tyči, ovšem Neuer znovu předvedl svou extratřídu a dokázal tuto střelu těsně před brankovou čárou zpacifikovat. Brankář Bayernu celý zápas neměl moc práce, ale v ten nejdůležitější okamžik svůj tým skvěle podržel.

V čtyřminutovém nastavení se ještě Dortmund snažil tlačit dopředu, proti velmi dobře bránícímu Bayernu se však žlutočerní nedostali ani k žádném závaru, natož pak k nějaké gólové šanci. Bavorský klub si tak udržel včele desetibodový náskok a odčinil svou poslední porážku.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2.1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Kuba musí hrať základ !!!

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3 body pro Bayern !!!!Musíme!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele