25. kolo
14.03.2015 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - 1. FC Köln 0:0

Borussia Dortmund podruhé v řadě nevstřelila gól a stejně jako naposledy s Hamburkem remizovala 0:0, tentokráte s Kolínem nad Rýnem. Žlutočerní měli po celý zápas více ze hry, vyložené příležitosti si však nevypracovali. Domácí mohou být nakonec i za bod rádi, zejména šance Deyversona z druhé půle totiž hlasitě volala po vstřelené brance.

Zápas odstartoval velice svižně a hned v úvodní pětiminutovce mohli diváci v Signal Iduna Parku vidět několik zajímavých příležitostí. Neuplynulo ani šedesát vteřin hry, když Mchitarjan vysunul Reuse, ten už byl ale hodně z úhlu a brankář Horn dokázal jeho zakončení zlikvidovat. Podobně dopadl i na druhé straně Ujah a mezitím ještě na výborného Weidenfellera nevyzrál ani ve velké příležitosti Brazilec Deyverson.

Nebezpečně ještě následně hlavičkoval Subotić po rohu, navzdory nadějnému začátku jsme si na další gólové šance museli počkat do druhého dějství. V 51. minutě předvedl Kolín rychlý brejk, jehož strůjcem byl Slawomir Peszko. Polský záložník vybojoval míč, uběhl s ním velkou vzdálenost, přihrál Ujahovi, ten dokázal přes celé vápno najít Deyversona, třiadvacetiletý útočník ovšem ani svou druhou obrovskou příležitost ke skórování nevyužil a z nějakých jedenácti metrů přestřelil.

Kýženého gólu dosáhl Dortmund v 71. minutě. Střídající Kampl se uvolnil na levém křídle, odcentroval na Aubameyanga, jenž dopravil míč do odkryté brány. Radost mu ale brzy zkazil rozhodčí, gabonský reprezentant evidentně skóroval rukou a uviděl za to žlutou kartu. Stav utkání se tak stále neměnil.

V závěru se Kloppova ekipa snažila strhnout vítězství na svou stranu, na perfektně bránící Kolín však nedokázala najít recept a žádnou stoprocentní šanci si k nelibosti fanoušků na Westfalenstadionu si nevypracovala.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele