1. kolo
22.08.2014 20:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern vstoupil za obhajobou výhrou nad Wolfsburgem

Bayern Mnichov i s četnými absencemi dokázal naplnit roli favorita a po těsném vítězství nad Wolfsburgem si zapisuje premiérové tři body do tabulky. Vlci jen potvrdili, že se jim na hřišti Allianz Areny dlouhodobě nedaří, naposledy zde bodovali před takřka 13 lety!

Mnichovský celek se musel obejít bez distancovaného Boatenga, hrát nemohli ani Rafinha, Schweinsteiger, Thiago nebo Ribéry. Naopak po velmi dlouhé přestávce se na německé ligové trávníky znovu vrátil Holger Badstuber a premiéru za Bavory si připsali Juan Bernat a Robert Lewandowski. Největším překvapením v základu ale byl 17letý Gianluca Gaudino.

Na druhém konci barikády chyběli kapitán Diego Benaglio, jehož vyřadila ze hry virová infekce, připraveni pak z různých důvodů nebyli rovněž Ocht, Träsch a Perišić.

Zpočátku se domácí ekipa spíše konsolidovala, mičuda mnichovským hráčům odskakovala od nohy a ve hře samotné bylo z jejich strany až příliš mnoho nepřesností. Vlci byli o poznání jistější, avšak k ohrožení branky se nedostali. To přišlo až po dvanácti minutách, kdy z úhlu natáhl Müller, jeho snaha však měla spíše propagační charakter. O poznání nebezpečnější byla zanedlouho typická akce Robbena, na jejímž konci však holandský rychlík prostor branky nenašel.

Bayern se začínal rozjíždět. Ojedinělou možnost VfL měl na svědomí Vieirinha, jeho dalekonosný pokus si však na připraveného Neuera recept nenašel. Na druhé straně se musel činit také Grün, jenž během dvou minut zasahoval při možnostech Müllera a Lewandowskiho.

Chvíli před pauzou se už skóre přece jen měnilo: Lahm předal balón Robbenovi, ten si pohrál s Luizem Gustavem a následně oslovil Müllera, který už měl snadnou práci - 1:0.

Do druhého dějství již nenastoupil Aaron Hunt, kterého vystřídal Maximilian Arnold. A tato změna Vlkům pomohla. Ještě předtím však Lewandowski oslovil Robbena, jenž i díky přispění Guilavoguie nekompromisní střelou do šibenice zvýšil na 2:0! Odpověď ale byla blesková: Vieirinha nastartoval Oliče, jenž s ničím neváhal a parádní ranou z hranice šestnáctky snížil - 2:1.

Tento moment ale bavorskou družinu nezaskočil. Naopak měl stoprocentní příležitost Lewandowski, ten však na Grüna recept nenašel! S přibývajícím časem však začali získávat hosté navrch, jen těžko se však dostávali přes hluboký obranný val FCB. Když už pak měl nadějnou šanci de Bruyne, doslova za minutu dvanáct skvěle zasáhl Bernat. Srovnat krok mohl po Arnoldově akci Malanda, ovšem z ideální střelecké pozice trefil jen Neuera, od kterého se míč odrazil do břevna, následně měl beglický záložník možnost na reparát, ale pro změnu z bezprostřední blízkosti minul!

Definitivně jasno mohlo být šest minut před koncem, když z dálky natáhl střídající Rode (nahradil Lewandowskiho), ovšem sudí jeho trefu chybně neuznali kvůli údajnému ofsajdu Müllera! Uzavřít skóre poté ještě postupně nedokázali Shaqiri, Robben, Müller a Bernat.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (18)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0 BAYERN BUDE OBTÍŽNÝ PORAZIT Cíle jsou jasný

Reagovat
bayern987

Tak pojďme 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Tak vlci jsou jeden z těch oblíbenějších soupeřů, tak by to měla být výhra 2:0, Robben, Lewa

Reagovat
smazaný uživatel

Jezdí tady někdo pravidelně na Bayern?

Reagovat
bobis21

co má znamenat ta sestava Bayernu? to mají takovou marodku?

Reagovat
smazaný uživatel

Přečti článek.

Reagovat
bobis21

když jsem to psal, tak tam ještě žádný text nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

Co je s Robbenem?

Reagovat
AndR

Je fit, ale bez herní praxe, neodehrál ani jeden zápas, takže nejspíš začne na lavičce.

Reagovat
smazaný uživatel

Neuer - Boateng, Dante , Badstuber - Shaqiri - Lahm, Alaba, Bernat- Muller , Gotze- Lewa .... takto to vidim ja .

Reagovat
smazaný uživatel

polčas výborný zatial zo strany FCB :)

Reagovat
smazaný uživatel

Kurva! tajně jsem jsem doufal, že se komentátoři na Eurosportu už naučili vyslovovat jméno De Bruyneho, ale jak vidím tak asi nehrozí

Reagovat
smazaný uživatel

Myslim, že pravděpodobně oni ví líp jak ty, jak jména vyslovovat.

Reagovat
bayern987

Reagovat
bayern987

Omg Bayern dal góla na tři jedna ale nebyl uznán kvůli Ofsajdu který teda rozhodně nebyl

Reagovat
smazaný uživatel

bajrn má dobrou formu

Reagovat
Odivk

Neuer

Lahm - Dante - Boateng - Bernat

Schweinsteiger - Martinez

Muller - Gotze - Ribery

Lewandowski

pls...

Reagovat
Odivk

---------------Neuer-------------------

Lahm - Boateng - Dante - Bernat

--- Schweinsteiger - Martinez----

--Muller ---- Gotze ------ Ribery -

---------- Lewandowski ------------

pls...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele