30. kolo
25.04.2015 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hertha BSC 1:0

V Mnichově mohou pomalu začít chystat oslavy titulu. Matematicky sice Bayern jistotu stále ještě nemá, díky domácí výhře 1:0 nad Herthou však odskočil druhému Wolfsburgu už na patnáct bodů; pokud tedy Vlci v neděli nevyhrají, zůstává trofej v Mnichově.

I v případě jejich úspěchu je však prakticky rozhodnuto - Bayern má totiž o 32 gólů lepší skóre, takže skoro-jubilejní pětadvacátý titul už mu nikdo nesebere. Dnešní zápas sice nenabídl žádnou kanonádu, díky jediné trefě Bastiana Schweinsteigera však kýžený výsledek přece jen přinesl. Dokonce i v experimentální sestavě, v níž se objevili třeba Gaudino, Rode nebo Weiser.

Pep Guardiola tak vyslal jasný impulz - mistrovské oslavy mohou ještě chvíli počkat, důležitější bude semifinále Pokalu s Dortmundem a boj v Lize mistrů proti Barceloně. Hertha tak čelila jednoduššímu soupeři, než je při návštěvách Allianz Areny obvyklým zvykem, a svěřenci Pála Dárdaie také k utkání přistoupili beze strachu a nebyli bez šance na bodový zisk. Valentin Stocker se dokonce postaral o první střelu zápasu.

Domácí samozřejmě dominovali v držení míče, jinak ale jejich hra nebyla ani zdaleka tak suverénní a zejména v útočné fázi bylo znát, že tato jedenáctka spolu nastupuje poprvé. Hertha se soustřeďovala na pozornou obranu, vepředu nechávala samotného Salomona Kaloua a čekala na svoji šanci. První poločas tak proběhl podle předpokládání bez výraznějšího vzrušení, až po změně stran šel hostující Nico Schulz sám na Manuela Neuera; reprezentační gólman však proti jeho střele skvěle zasáhl.

Guardiola dokonce následně vyslal do hry i teprve osmnáctiletého Sinana Kurta, pro nějž šlo o debut v prvním týmu; nebylo pochyb o tom, že katalánský kouč přikládá dnešnímu zápasu mnohem menší důležitost než blížícím se pohárovým zkouškám. I přesto však jeho svěřenci povinné tři body nakonec získali: deset minut před koncem nejprve Schweinsteiger opřel svoji hlavičku do tyče, z následující šance se však už prosadil. Jeho krásná technická rána zapadla do pravého vinglu hostující branky.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

STERN DES SUDENS 3:0 Vlci ztratí a máme titul

Reagovat
Lahvac-CZ

2:2

Reagovat
patriksimon

5-0

Reagovat
bayern987

4:0

Reagovat
LidoOP

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

Mám pocit, že průběžný výsledek odpovídá zajímavému kurzu......

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele