7. kolo
04.10.2014 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Hannover 96 4:0

Žádný stres. Bayern si poradil s potenciálně nebezpečným Hannoverem skutečně velkolepým způsobem, před vlastními fanoušky vyhrál jasně 4:0 a upevnil si pozici na čele tabulky. Vzhledem k četným zaváhání soupeřů to tak už na začátku října vypadá, že Bundesliga má letos pouze jednoho kandidáta na titul..

Hrdiny zápasu tentokrát nebyl nikdo ze španělských míčových kouzelníků, ale dva přímočaří ofenzivní hráči - Arjen Robben a Robert Lewandowski, oba autoři dvou branek. Bavoři udělali s týmem Tayfuna Korkuta skutečně rychlý proces; prakticky rozhodnuto bylo už po třinácti minutách, kdy vedli 2:0. Veškeré šance Hannoveru na zisk bodů z Allianz Areny tak byly prakticky okamžitě ty tam.

První gólovou akci vymyslel Rafinha, který na půlící čáře vyslal dlouhý pas dopředu; hostující obránce Marcelo totálně zaspal, čehož využil hbitý Lewandowski, unikl z jeho dosahu, zpracoval míč na hruď a zkušeně propálil Rona-Roberta Zielera mezi tyčemi. Krátce poté inkasovali Die Roten podruhé, a opět díky zbytečně defenzivní hrubce; tentokrát ji spáchal Felipe, který efektivně nabil Robbenovi do pohodlné střelecké pozice na kraji vápna.

A bylo po zápase. Hráči Bayernu si tak mohli oddechnout a ve zbývajících téměř 80 minutách zkoušet různé experimenty, jako například Xabiho střelecký pokus z hloubi vlastní poloviny; to se však Zieler stačil vrátit a vytlačit míč nad břevno. Stačilo 20 odehraných minut k tomu, aby si všichni na hřišti uvědomili, že tady půjde vlastně jenom o výšku skóre.

Bayern přitom hrál sedmý duel za tři týdny, na jeho hráčích to ale znát nebylo. Zpočátku. S blížícím se koncem už přece jen podvědomě (či zcela vědomě) šetřili síly před reprezentační pauzou. I v tomto "polospánku" však byli nadále nebezpečnějším týmem a neustále hrozili přidat další gól. Ten okamžik přišel ve 38. minutě, zařídil ho Robert Lewandowski, a protože hannoverská obrana se dnes zkrátka nedostavila, neměl s ním ani moc práce.

Polský forvard nakonec nebyl jediným dvougólovým mužem večera; 11 minut před koncem ho doplnil i Robben, který ještě předtím spálil několik dobrých šancí. Ta největší přišla v 70. minutě. Nizozemský elegán však nakonec nemusel čekat dlouho - hannoverský účet uzavřel umístěnou ránou z úhlu za záda bezmocného Zielera.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0 BAYERN!!!!!!

Reagovat
bayern987

4:0

Reagovat
bayern987

MIA SAN MIA!

Reagovat
patriksimon

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele