7. kolo
04.10.2014 15:30 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - SC Paderborn 2:2

Do BayAreny zavítal v rámci sedmého kola bundesligy Paderborn a diváci se rozhodně nenudili. Zvláště závěrečné minuty za lístek stály!

Všechno to ale začalo mnohem dříve. Už ve 20. minutě, kdy se hosté ujali z brejku vedení. Lukas Rupp viděl rozběhnutého Süleymana Koce a také mu poslal balon. Obránci měli k hostujícímu hráči poměrně daleko, nicméně vybíhající Bernd Leno jej mohl v klidu odkopnout do bezpečí. Jenže nepochopitelně balon netrefil! Takže pro Koce, byť stál ještě mimo pokutové území, nebylo příliš obtížné dopravit jej po zemi do odkryté branky - 0:1.

Domácí brankář rozhodně neměl nejlepší den. Při dalším jeho nepovedeném výletu mimo velké vápno mohli hosté přidat záhy druhou branku, avšak tentokrát z toho pro Bayer žádné důsledky nenastaly. Proto se hráči účastníka letošního ročníku Ligy mistrů rozhodli, že prostě budou míč držet co nejdál od své svatyně.

A takhle taktika přinesla ovoce tři minuty před závěrem první půle. Karim Bellarabi, jenž si svými výkony (včetně nejrychlejšího bundesligového gólu v historii) vysloužil první pozvánku do Nationalelf, vystřelil z dálky, ovšem Lukas Kruse nedokázal dostatečně balon zkrotit, takže zůstal před ním. Nejblíže k němu měl Lars Bender, který zblízka pohodlně vyrovnal - 1:1.

Ve druhém poločase to znovu zkoušel Bellarabi a Kruse vyrazil balon nad břevno. Pak se opět připomněl Bender, ale minul. Už už to vypadalo, že v utkání padnou jen dvě branky. Jenže tři minuty před vypršením řádné hrací doby šli hosté do vedení. Po dlouhém centru ze středového kruhu před pokutové území to vypadalo, že obrana Leverkusenu má vše pod kontrolou. Jenže rekordman (v bundeslize se nikdy nikdo netrefil z větší vzdálenosti) Moritz Stoppelkamp byl neodbytný, obešel i Lena, a přestože už byl docela z úhlu, stejně se mu podařilo skórovat - 1:2.

Za další tři minuty už bylo zase srovnáno. Po přihrávce Robbieho Kruse dostal u malého vápna stojící Karim Bellarabi trochu prostoru, aby pravačkou dostal míč do sítě, čímž vyrovnal na konečných 2:2. Zatímco domácí s výsledkem příliš spokojení nebudou, Paderborn znovu dokázal, že se v první polovině tabulky nepohybuje náhodou.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
johnn

4:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele