15. kolo
14.12.2014 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 1:1

Ve šlágru 15. bundesligového kola se z výhry neradoval ani Bayer Leverkusen, ani Borussia Mönchengladbach. Vzhledem k prohře Augsburgu si však oba celky v tabulce o jedno místo polepšily. Bayer je tedy třetí, Borussia čtvrtá.

První velkou příležotost si vypracovali hosté. Max Kruse přihrál do výborné pozice Patricku Herrmannovi, jenž kdyby býval zamířil o nějakých deset centimetrů blíže k tyči, mohl z toho být gól. Následně se iniciativy ujali domácí a svou převahu korunovali přesnou trefou v 18. minutě. Hakan Calhanoglu si vysloužil pověst spolehlivého exekutora přímých kopů. Tentokrát ovšem skóroval ze hry.

Ačkoliv znovu se při tom pohyboval mimo vápno. Jeho střela zapadla krásně do protilehlého (levého) rohu - 1:0. Nedlouho poté se Hříbata hodně rozčilovala, protože Emir Spahić fauloval poblíž pokutového území Thorgana Hazarda. Jenže rozhodčí do píšťalky nepísknul, byť šlo o zákrok, za který už jsme mohli vidět rozdávat i červené karty.

Přesto se svěřenci Luciena Favreho dočkali ještě v první půli vyrovnání. Po rohovém kopu se razantní hlavičkou k bližší tyči prosadil Roel Brouwers - 1:1. Ve druhém poločase začala aktivněji Borussie. Kruse však na Bernda Lena nevyzrál a po dalším rohovém kopu nedal z vynikající pozice Brouwers. Ten samý hráč později zabránil ve skórování Julianu Brandtovi a Calhanoglu mířil z přímého kopu tentokráte nad.

Ani z žádné další příležitosti však už "nezapršelo", takže souboj těchto těžkých bundesligových vah dopadl smírně. Leverkusen se letos ještě chystá venku na Hoffenheim a v BayAreně na Eintracht Frankfurt. Mönchengladbach si bude chtít stávající pozici udržet nebo vylepšit v utkáních s Augsburgem a Werderem Brémy.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
johnn

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele