15. kolo
13.12.2014 18:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1:1

Mohuč a Stuttgart se rozešly podle našich předpokladů smírně. Jenže remíza ani pro jeden z klubů v podstatě vůbec nic neřeší.

Že by se v Coface Areně hrál nějaký vyloženě pohledný fotbal se spoustou solidních příležitostí se zrovna říct nedá. Obou celkům však nešlo upřít snahu, protože rozhodně mají hodně o co hrát. Domácí, ač prozatím jedenáctí, ztrácí na třetí Augsburg pouze sedm bodů. To Stuttgart se nachází na posledním místě bundesligové tabulky a má kliku, že v tomto kole zaváhali i Dortmund, Werder Brémy a Freiburg.

Skóre utkání načal ve 36. minutě Johannes Geis. Dvaadvacet metrů od branky se ujal exekuce přímého volného kopu, všiml si, že Sven Ulreich si nepostavil ideálně zeď a že přes ní pořádně nevidí na míč, a tak jej parádně pravačkou zakroutil míč do branky - 1:0. Na druhé straně se k jakés také příležitosti propracoval Oriol Romeu, nicméně že by nějak výrazně vylekal Lorika Kariuse, to se rozhodně napsat nedá.

Hráči klubu, jehož barvy ještě nedávno oblékal český obránce Zdeněk Pospěch, si ve druhém poločase udržovali převahu, ale paradoxně to byli právě oni, kdo inkasoval. Filip Kostić chtěl zacentrovat z pravé strany do vápna, kde tak extrémně nešikovně tečoval hlavou balon Filip Djuričić, že zapadl k pravé tyči Kariusovy branky - 1:1. Tento hráč střídal v 69. minutě a po třech minutách takto chyboval.

Nakonec se však přeci jen mohli z výhry radovat domácí. To by ovšem po střele Shinjiho Okazakiho nesměl na brankové čáře zaskočit za svého gólmana Christian Gentner. Mohuč a Stuttgart si tedy připsali do tabulky bod, a protože je v týdnu na programu vložené kolo, už se pomalu chystají na Köln, respektive Hamburk.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele