2. kolo
31.08.2014 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 0:0

Fotbalisté Mainzu si do tabulky Bundesligy připsali svůj první bod po bezbrankové remíze s Hannoverem. Jejich výkon sice nebyl úplně perfektní, ovšem v defenzívě přišlo velké zlepšení a nerozhodný výsledek s rozjetým soupeřem rozhodně není k zahození. Mainz naopak po úvodní výhře nad favorizovaným Schalke nenavázal na dobré proměňování příležitostí a se čtyřmi body se nachází v horní polovině německé nejvyšší soutěže.

V úvodním poločase se oba soupeři spíše oťukávali, nedařilo se jim v přechodové fázi a všechny snahy o nebezpečnou akci zhatila buď nepřesná finální přihrávka, nebo zbytečné ztráty. V prvním poločase tak za zmínku stojí pouze jediná vážnější příležitost, do které se dostali hosté dvě minuty před přestávkou. Po centru z levé strany si do pokutového území naběhl Joselu a hlavičkoval zhruba z deseti metrů, Karius skvělým zákrokem vyrazil balón nad horní tyčku.

Zhruba pět minut po změně stran byli hosté znovu blízko vedoucímu gólu, kdy si po přihrávce do pokutového území udělal zpětnou kličku Kiyotake a vypálil na zadní tyč, ale jeho pokus dokázal Geis vykopnout z brankové čáry. Hannover měl stále mírný tlak a soupeře do zakončení téměř nepouštěl, nicméně obrana Mainzu také pracovala velmi dobře a všechny centry do pokutového území s přehledem odvracela.

V hostujícím dresu byl stále při chuti Joselu, který necelou čtvrthodinu před koncem spálil asi poslední obrovskou možnost tohoto duelu. Po krásném centru z pravé strany za obranu si naběhl do středu pokutového území a ve skluzu mířil k levé tyči, jenže balón minul branku zhruba o dva metry. Domácí v závěrečné desetiminutovce zahrozili pouze po dalekonosné střele Moritze, nicméně té scházelo opravdu hodně přesnosti.

Domácí celek v posledních minutách přidal na aktivitě a mohl rozhodnout tři minuty před koncem, nicméně po hlavičce Bungerta skvěle zasáhl Zieler a vyrazil míč fantasticky na rohový kop. Ani v krátkém nastavení už k žádnému výraznému ohrožení jedné či druhé branky nedošlo. Mainz bude v příštím kole bojovat o premiérový tříbodový zisk na půdě Herthy, Hannover v domácím prostředí přivítá Hamburk.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele