12. kolo
22.11.2014 18:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Hertha BSC 1:2

Hertha v kolínském RheinEnergie Stadionu vyválčila vítězství, přiblížila se Kozlům na rozdíl jediného bodu a má jistotu, že po třinácti kolech nebude okupovat ani sestupové, ani barážové místo.

Přestože se Salomon Kalou nechal slyšet, že po návratu z Afriky, kam jej zavolaly reprezentační povinnosti, mu nic nebrání v tom, aby vyběhl na trávník od samého začátku, trenér Jos Luhukay jej poslal na hřiště až sedm minut před vypršením řádné hrací doby. Místo něj začal v základu Julian Schieber.

Že by se ale tenhle Němec dostal do nějaké vyložené příležitosti, to se rozhodně napsat nedá. Naopak to byli hráči domácího celku, kdo měl v úvodu ke gólu blíže. Úplně nejblíže pak po necelých dvaceti minutách hry, jenže duo Ujah-Olkowski si se situací dva na jednoho zdaleka neporadilo podle ideálních představ.

V 28. minutě tak lovil míč z branky Timo Horn. Roy Beerens si celkou rychlou akci sám založil a sám si ji taky zakončil, když si ve vápně tak trochu po Messiho vzoru vyčíhal na ten správný moment pro zakončení, přičemž však spolupracoval s tyčí - 0:1. Domácí byli evidentně po inkasované brance poměrně zaskočení a k výraznější aktivitě se dostali až se začátkem druhého poločasu.

Zaslouženého vyrovnání se ovšem dočkali až po necelé hodině hry. Yuya Osako poslal parádní pas do uličky Anthonymu Ujahovi, který běžel prakticky přes půlku hřiště sám na brankáře Thomase Krafta a přesnou střelou do pravého dolního rohu se mu jej podařilo překonat - 1:1. Jen tři minuty poté přišel do hry Peter Niemeyer a hned se mohl zapsat do listiny střelců. Horn byl ovšem proti a jeho střelu konečky prstů vytěsnil mimo.

Nedlouho poté mohl svou druhou branku v zápase přidat Ujah, jenže jeho střele zabránilo v cestě do sítě břevno. V 86. minutě zahrával přímý kop z dobré pozice Marcel Ndjeng a byl to právě Anthony Ujah, který balon ve zdi tečoval tak, že na něj prostě Timo Horn nemohl dosáhnout - 1:2. Hertha si tedy připsala důležitou výhru.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli Koln nechce spadnout musí přepnout z chodícího fotbalu na běhaví.Duo Lehman,Vogt v sestavě nemají co dělat,nechápu jak mohou s Lehmanem chtít prodloužit smlouvu.Zase velký krok zpět!!!!Slabší soupeř než Herta už nebude.Nevím ským chtějí vyhrávat.Můžou prohrát ale na hřišti musím makat a ne že tam budou chodit jak turisti!!!!!!!!Strašně je mi líto diváků,kteří naplní plný dům a sledují tu bídu!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele