8. kolo
18.10.2014 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Borussia Dortmund 2:1

Vypadalo to, že reprezentační pauza pomůže svěřencům Jürgena Kloppa k tomu, aby se opět proměnili v tu Borussii Dortmund, která vyhrávala tituly a porážela Bayern Mnichov. Jenže se ukázalo, že k tomu bude s největší pravděpodobností zapotřebí zimní přestávky. Naopak se potvrdila slova Petera Stögera, který prohlásil, že i Kozli mají své dny, ve kterých mohou porazit kohokoliv.

Ne že by Dortmundští byli v tomhle zápase horším týmem. Solidních šancí si vytvořil dost, nicméně slabá efektivita v zakončení a chyba Romana Weidenfellera jsou těmi aspekty, které je stály lepší výsledek. Klopp přitom mohl využít služeb delší dobu zraněných hráčů - Henrikha Mchitaryana, Marka Reuse, a také Ilkaye Gündogana.

Ani jeden z nich by však nemohl být vyhlášen mužem zápasu. Zato Kevin Vogt, střelec první branky utkání, by si na toto ocenění zálusk klidně dělat mohl. Weidenfeller neposlal na středový kruh svým spoluhráčům zrovna jednoduchý balon, Vogt přihrál Marcelu Riisemu, naběhl si do mezery mezi obránci, kam mu kolega poslal míč zpět, takže se mohl sám řítit na hostujícího gólmana. A protože si vcelku s přehledem poradil, šli domácí do vedení - 1:0.

Tři minuty po začátku druhé půle bylo srovnáno. Dortmundští se na polovině hřiště zmocnili míče, rychle se dostali až k velkému vápnu, kde přihrál nalevo nabíhajícímu Immobilemu, který se nemýlil a vstřelil tak svou druhou bundesligovou branku - 1:1. Poté se Borussia téměř neustále hnala do útoku, dokonce i stopeři Mats Hummels a Sokratis se zapojili, nicméně jediná další branka padla na opačné straně.

Běžela 74. minuta, když Yuya Osako centroval na Simona Zollera, jenž se pohyboval na ofsajdové hraně a protože Roman Weidenfeller totálně neodhadl odraz balonu, měl před sebou třiadvacetiletý útočník s číslem třiadvacet už jen odrytou klec, a tedy naprosto snadnou úlohu - 2:1. Pro Borussii Dortmund to byla už pátá prohra z osmi zápasů!

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak poločas nic moc

Reagovat
Ebola SVK

konečne Svento

Reagovat
smazaný uživatel

Letos je pro nás Dortmund opravdu težkým soupeřem, zranění jsou doléčeni a stejně prohrávají

Reagovat
Mikesh

Kdybyste nevykupovali jejich nej hráče, tak by možná neprohrávali

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele