6. kolo
27.09.2014 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Köln - Bayern Mnichov 0:2

Pouze 20 minut trvalo fotbalistům Bayernu, než díky brance Maria Götzeho otevřeli v Kolíně skóre. Pohodovou výhru následně stvrdil ve druhém poločase vlastní gól Daniela Halfara, úřadující mistr si tak připisuje na konto rutinní tři body.

Kouč Pep Guardiola udělal dvě změny oproti sestavě, která v týdnu ve vloženém kole roznesla Paderborn - na hřiště se dostali Juan Bernat a Rafinha, naopak na lavičku putovali Dante a Sebastian Rode. Výkon favorita však tyto změny nijak neovlivnily; Bayern dával už od úvodních minut jasně najevo, kdo je na hřišti pánem. Jen v prvních 10 minutách se Thomas Müller dostal do dvou slibných šancí.

Pětadvacetiletý reprezentant byl dnes hodně aktivní a není tedy divu, že měl prsty i ve vedoucí brance - jeho přízemní pas sice Lewandowski zpracovat nedokázal, Götzemu na zadní tyči však stačilo prakticky pouze nastavit nohu. Sám Müller mohl následně zvyšovat na 2:0, brankář Timo Horn se však vytáhl s vynikajícím zákrokem.

Teprve poté se ke slovu dostali také domácí, a Manuel Neuer musel ukazovat, proč jej mnozí řadí mezi nejlepší gólmany planety. Nejprve zlikvidoval slibnou střelu Adama Matuszczyka, poté si poradil i s dorážkou Anthonyho Ujaha, kterou vyrazil na roh. Tato epizodka však neměla na celkový obraz hry žádný vliv; mnichovští nadále dominovali a pouze díky fenomenálnímu Hornovi držel Kolín dlouho naději na body. Teprve jednadvacetiletý odchovanec musel být ve střehu proti gólovkám Götzeho a Robbena.

Asi málokdo předpokládal, že se ve druhé půli něco výrazně změní. Blízko pojišťující brance byl opět Müller, kterému nicméně dnes zkrátka nebylo přáno; vlastní gól si málem vstřelil Dominic Maroh, když srážel Robbenův přízemní pas těsně vedle Hornovy tyče. Slovinsko-německý obránce nicméně ukázal jistotu v následující situaci, když ve vápně odzbrojil Lewandowského.

Zdálo se, že je pouze otázkou času, než se Bayernu podaří náskok zvýšit. Ta chvíle přišla v 68. minutě - Robben vymyslel výtečný pas na Götzeho, který nacentroval do vápna a nešťastný Halfar si pod tlakem Davida Alaby srazil míč do vlastní sítě. Smutný hrdina domácích se mohl revanšovat snižujícím gólem, jeho krásná rána však Neuera neohrozila. Ze strany domácích to bylo prakticky vše, pokud nepočítáme dalekonosný "propagační" pokus Daniela Olkowského; hosté ještě mohli zvyšovat v závěru, střela Bernata v chaotické situaci před Hornem však mířila nad.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
patriksimon

0:3 für Bayern

Reagovat
bayern987

0:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:5

Reagovat
smazaný uživatel

0:5 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Lewandowski hattrick

Reagovat
smazaný uživatel

Mariovi to tam letos pada

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele