22. kolo
22.02.2014 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hertha vyhrála na půdě Stuttgartu a drží se Evropě na dosah

Další představení se špatným koncem mají za sebou hráči VfB, které před domácími fanoušky nestačilo na Herthu a nebodovalo tak již sedmkrát za sebou! Stuttgart tak prožívá nejhorší bilanci od sezóny 1986/1987.

Švábský tým chtěl před vlastním publikem napravit poslední nevydařené výkony, ovšem hned zpočátku se mu smělé plány řádně nabouraly: Ndjeng po rohu dostal mičudu k Ramosovi, který ještě předal Kobiašvilimu, jenž bez větších problémů otevřel skóre - 0:1. Stará dáma se poté soustředila hlavně na zadní vrátka a VfB rovněž neoplývalo ofenzivní aktivitou, výsledkem tak byl nezáživný fotbal, který přítomné obecenstvo zrovna dvakrát nepobavil.

To se změnilo až těsně před pauzou. Jako pověstný blesk z čistého nebe se po dalším rohovém kopu dostal míč k nohám Boky, jenž zbytečně neváhal a fantastickou ranou zpoza šestnáctky překonal Krafta - 1:1. VfB tak odcházelo do kabin za ještě příznivého stavu.

Ve druhých čtyřiceti pěti minutách se zatažená ruční brzda ze hřiště přece jen vytratila a zejména domácí byli o poznání aktivnější. Hned dvakrát se Švábi dožadovali u sudího Hartmanna odpískání pokutového kopu, ale zákrok Schulze na Maxima, ani následnou ruku Hosogaie rozhodčí jako nedovolené neoznačili a nechali hru volně plynout. Kromě toho bylo k vidění hned několik střel z dálky, ovšem Boka a Sakai na jedné a Cigerci na druhé straně neuspěli.

Závěrečné minuty poté nabídly opět hodně vzruchu. Sudí neodpískali faul na Wernera, což rozhořčilo zejména sportovního ředitele VfB Frediho Bobice. Toho následně "vytočil" k nepříčetnosti pro změnu odpískaný zákrok Boky na Langkampa, po kterém se ke standardce postavil Cigerci a střídající Wagner hlavou opět poslal berlínský celek do vedení - 1:2! Sandro Wagner následně zažil hodně kuriózní situaci, když byl po druhé žluté kartě vyloučen a utkání nedohrál.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele