17. kolo
29.01.2014 20:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Švábi neudrželi vedení a proti Bayernu odchází s prázdnou

K jedné velké senzaci se užuž schylovalo na půdě Mercedes-Benz Areny, kde Stuttgart poměrně dlouho nad mnichovským velkoklubem držel těsný náskok, avšak ten ve druhém dějství ztratil a během nastavení zajistil Bavorům tři body fantastickým gólem Thiago.

Dohrávku 17. kola (Bayern reprezentoval na MS klubů, které opanoval) si musel na švábské straně nechat utéct kapitán Christian Gentner, kterého do hry nepustily problémy se stehenním svalem, jeho místo tak zaujal nadějný Rani Khedira (bratr známějšího Samiho). To na opačném konci barikády se museli obejít bez dua R + R, jež shodně zastavilo svalové zranění.

Úvodní minuty podle očekávání naplnila taktická přetahovaná, ze které se jako první odhodlali kupředu hráči VfB, konkrétně po rychlé kombinační akci zakončoval Werner, ovšem z těžkého úhlu vymezený prostor nenašel. Odpověď si nachystal Shaqiri, jenž si na ofsajdové hraně ukázkově zpracoval "nakopnutý" balón od Müllera, avšak poté z bezprostřední blízkosti trestuhodně zamířil nad břevno stuttgartské branky! Hlavičku aktivního Wernera vzápětí Rafinha zastavil na hranici pravidel, ale sudí Gräfe penaltu neodpískal a nechal hru plynout.

Mnichované měli obrovskou herní převahu (držení míče u nich jednu chvíli vyšplhalo až na 80 %), ovšem k ohrožení soupeřovy branky se dostávali jen velmi obtížně. Zanedlouho navíc přišel pro favorita naprostý šok: Ibišević si vyměnil mičudu s Abdellaouem a posléze zkušeně kolem Neuera otevřel skóre - 1:0! FCB tak inkasoval teprve devátou branku.

Hosté pochopitelně nechtěli za tohoto stavu odcházet na poločasovou přestávku a rázem tak ještě zvýšili aktivitu. Kýžené ovoce mohl přinést Thiago, který se z dálky opřel do míče, ale jeho projektil směřující do šibenice Ulreich dokázal vytěsnit mimo prostor branky!

Prakticky ihned po příchodu z kabin mohl za Šváby zvýšit opět Ibišević, ale z nadějné pozice tentokráte nedokázal usměrnit mičudu na určené místo! Shaqiri potom od rohového praporku našel hlavu Danteho, avšak ten Ulreicha výrazněji neohrozil. Pep Guardiola tak neváhal a s přicházející hodinou hry poslal na trávník Claudia Pizarra a Maria Mandžukiče, dvojice čistokrevných útočníků nahradila Kroose a Shaqiriho. Bývalá opora Werderu krátce nato uvolnila Thiaga, jenž po rychlé kombinační akci pálil na zadní tyč, ale Ulreich byl svůj tým zachránil!

Tlak FCB však i nadále stoupal. Další šanci měl Götze, napálil však pouze jednoho z nachystaných obránců, zatímco Müller pro změnu ztroskotal na Ulreichovi! Do třetice už se ale hosté přeci jen dočkali: Thiago z volného přímého kopu posadil balón na hlavu Pizarra, který potvrdil instinkt zabijáka a hlavou vyrovnal na 1:1. Zbývající desetiminutovka nabídla otevřenou podívanou, kde měl nejprve šanci Werner a po něm Mandžukić, ani jeden však úspěch neslavil. Kýžené rozuzlení však dorazilo během nastavení, když Rafinha našel Thiaga, jenž z akrobatické pozice zavěsil - 1:2!

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0-3 Mia san Mia

Reagovat
smazaný uživatel

0:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 BAYERN

Reagovat
bayern987

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0-2 gotze 2

Reagovat
smazaný uživatel

2 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

nejak vám vaše predikcie nevychádzajú zatiaľ, Bavori

Reagovat
OVi.77

Co že to?

Reagovat
bayern987

? Bayern vyhrál tak nechápu co tu meleš...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele