34. kolo
10.05.2014 15:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Eintracht Braunschweig 3:1

Fotbalisté Hoffenheimu zvládli závěrečné vystoupení v letošním ročníku Bundesligy na jedničku a poslední Braunschweig dokázali porazit 3:1. Hosté by se při případném vítězství vzhledem k ostatním výsledkům jejich konkurentů ještě posunuli na barážovou pozici, ovšem jejich výkon nebyl dobrý a po páté porážce v řadě za sebou se tak s německou elitou loučí. Nakonec v ní skončili na poslední osmnácté příčce se ziskem pětadvaceti bodů.

TSG díky tříbodovému zisku skončilo na deváté pozici a tedy v horní polovině tabulky se čtyřiačtyřiceti body, s letošní sezónou tak určitě musí být spokojeno. TSG se dostalo do vedení po čtvrthodině hry, kdy se na levé straně uvolnil Beck a po jeho centru dokázal Sebastian Rudy i v záklonu umístit balón do horního růžku. O pár minut později mohl zvýšit Süle po rohovém kopu, jenže u zadní tyče pálil nad břevno.

Deset minut před přestávkou utekl na levé straně Roberto Firmino a hledal svým pasem u vzdálenější tyče nabíhajícího Kevina Vollanda, ovšem tomu k zakončení chybělo několik kroků. Pět minut před přestávkou zahrozil na druhé straně Bellarabi, ten místo přihrávky na lépe postaveného Kumbelu volil střelu a mířil těsně vedle Grahlovy branky. V poslední minutě Bičakčič na poslední chvíli odzbrojil Vollanda a skóre se tak neměnilo.

Pět minut po přestávce opět vybídl Firmino ke skórování Vollanda, jenže tomu i nyní chyběl kousek k zakončení. Ihned na to odkopával znovu z brankové čáry obětavý Bičakčič a po hodině hry na druhé straně ukradl brankář Grahl míč z kopačky Kumbelovi. V 64. minutě vyústil tlak v druhou trefu, kdy se o nádherný gól postaral Firrmino střelou z hranice pokutového území. Mraky se definitivně nad Eintrachtem zatáhly v 70. minutě.

Po stříleném centru Strobla vyrazil brankář Davari míč jen k volnému Vollandovi a ten již neměl problém se zakončením - 3:0. Hosté dokázali pouze snížit v 88. minutě a o čestný úspěch se postaral střídající Jan Hochscheidt. Po dlouhém nákopu brankáře Davariho přelstil ofsajdovou past a díky teči jednoho z hráčů TSG nakonec balón skončil v síti. Hoffenheim se důstojně rozloučil se svými fanoušky a může se těšit na příští ročník v německé první lize.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

5:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele