12. kolo
10.11.2013 17:30 CET
1 : 3
(0:2)

Reportáž

Stuttgart po debaklu zabral a veze z Freiburgu cenné body

Bádensko-württemberské derby bylo po většinu času pod taktovkou hostujících Švábů, kteří se během prvních minut ujali dvoubrankového náskoku, jež po snížení znovu obnovili a po zásluze si tak konečně zapisují vítězství.

Za silného deště jsme byli svědky aktivního nástupu domácích bojovníků, kteří si během úvodních deseti minut vybojovali hned dvě nadějné možnosti, ovšem Mehmedi ani Ginter nedokázali dopravit mičudu do prostoru branky! Nedáš - dostaneš. Přesně to se hned vzápětí potvrdilo: Gentner na bližší tyči oslovil nabíhajícího Ibiševiče, který balón pohodlně uklidil - 0:1!

Tím však Švábi rozhodně nekončili. Hned nato předvedl výstavní individuální akci teprve 17letý Timo Werner, jenž se zbavil dvojice bránících hráčů a poté kolem Baumanna zvýšil na 0:2. Freiburg byl na kolenou a to ještě mohl definitivně pokořit domácí odhodlání Ibišević, ale po Rauschově pasu branku nenašel! Snížit mohl, z ničeho nic, Mehmedi, ovšem z bezprostřední blízkosti poslal kulatý nesmysl pouze nad břevno stuttgartské branky. Další šanci už si SCF nevypracovalo.

Hostující družina po obrátce pohodlně kontrolovala hru a bádenský tým k ničemu podstatnému nepustila. To se změnilo až po standardce čerstvě příchozího Kerka, jenž posadil míč na hlavu Gintera, ovšem nadějný stoper na Ulreicha recept nenašel. Hráči Freiburgu se poté dožadovali u sudího Zwayera odpískání hned dvou pokutových kopů, ovšem údajné hraní rukou nebylo u Leitnera ani Niedermeiera prokázáno. Naději dal svěřencům Christiana Streicha střídající Hanke, který svým prvním dotekem s balónem z osmi metrů nekompromisně snížil na 1:2.

Ani po tomto momentu však pro domácí nenastaly světlejší chvilky. Postaral se o to osm minut před koncem řádné hrací doby opět Werner, který další odvážnou akcí definitivně rozhodl o třech bodech pro VfB - 1:3! Timo Werner je tak nejmladším dvougólovým střelcem BL.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nebyli Darida ani Pilař aspoň na lavce?

Reagovat
smazaný uživatel

Nevim, ale s Freiburgem to vypadá bledě, po tom mizerném výkonu co proti Stuttgartu předvedli si zdaleka nejvyšší soutěž nezasluhují a vypadá to, že jsou největšími adepty na sestup.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele